Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rosa Ortiga Puig i Carmen Gracia Casals guanyen la tercera edició del concurs de relats ‘Veus de dona’ L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo, han assistit a l’entrega de premis a la biblioteca https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rosa Ortiga Puig i Carmen Gracia Casals guanyen la tercera edició del concurs de relats ‘Veus de dona’

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo, han assistit a l’entrega de premis a la biblioteca

Totes les premiades amb l’alcaldessa, la regidora d’Igualtat i la regidora de Comunicació  (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Totes les premiades amb l’alcaldessa, la regidora d’Igualtat i la regidora de Comunicació (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rosa Ortiga Puig en català amb el text Somiant i Carmen Gracia Casals en castellà amb el relat Invisible han estat les guanyadores de la tercera edició concurs de relats ‘Veus de dona’ en la categoria d’adults. Cristina Pérez Duarte en català amb el text L'Amaris, la dona de deu anys i Irene Miras Sánchez en castellà amb el relat Yo sanando, tú ahogando, totes dues de l’Institut Torrent dels Alous, han aconseguit els premis en la categoria dirigida a l’alumnat d’ESO. En total, hi ha participat 40 relats.

El Club de Lectura que avui ens convoca també és un magnífic exemple de com les dones formem comunitats. Les dones d’aquest club, amb la incombustible Gràcia Pérez al capdavant, han esdevingut una comunitat que comparteix lectures, viatges i ... penes i alegries.... En definitiva, han esdevingut una xarxa de dones que comparteixen experiències de vida i saben sostenir-se i enriquir-se les unes a les altres. A totes, moltes felicitats i moltes gràcies. I en especial, Gracia, enhorabona, per fer realitat aquest concurs un any més i, en nom de la ciutat, gràcies també per la complicitat que sempre trobem en tu a l’hora de promoure juntes el feminisme”, ha dit l’alcaldessa durant l’entrega de premis. El jurat format per les participants del club de lectura ‘Veus de Dona’, ha valorat la qualitat literària de les obres premiades, la correlació amb la temàtica expressada a les bases, la creativitat, la gramàtica i la correcció del text.

El jurat, set dones del club de lectura, ha llegit cada relat i ha acordat les guanyadores per unanimitat. La gran majoria tenen una gran qualitat literària i us animem a continuar participant i fer difusió del certamen... quanta més diversitat més s’enriquirà culturalment Rubí”, ha explicat la conductora del club de lectura, Gracia Pérez Cortés.

L’entrega de premis ha tingut lloc a l’auditori de la biblioteca Mestre Martí Tauler i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez i la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo, amb altres membres de l’equip de govern.

El concurs de relats Veus de Dona va néixer el 2021, coincidint amb el desè aniversari del club de lectura, amb l’objectiu de promoure i incentivar la creació literària en l'àmbit de la narrativa i la reflexió al voltant de les desigualtats entre dones i homes. Els relats del certamen tracten qualsevol temàtica que destaqui la igualtat de gènere, posi de relleu el paper de les dones en qualsevol camp del coneixement o l’aportació femenina a la societat actual.

Objectius de Desenvolupament sostenible