Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

R-Dissenyem Comerç culmina amb la presentació dels projectes finals als establiments comercials L’alumnat d’Interiorisme d’edRa ha creat quatre projectes de redisseny per als establiments Còrium, Copymat, Perruqueria Ma del Mar i Ferreteria Sugin, en el marc d’una proposta subvencionada per la Diputació de Barcelona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

R-Dissenyem Comerç culmina amb la presentació dels projectes finals als establiments comercials

L’alumnat d’Interiorisme d’edRa ha creat quatre projectes de redisseny per als establiments Còrium, Copymat, Perruqueria Ma del Mar i Ferreteria Sugin, en el marc d’una proposta subvencionada per la Diputació de Barcelona

Un moment de la presentació dels projectes a edRa  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Un moment de la presentació dels projectes a edRa (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L'alumnat del grau superior d’Interiorisme de l’Escola d’Art i Disseny edRa ha creat quatre propostes de redisseny per als establiments Còrium, Copymat, Perruqueria Ma del Mar i Ferreteria Sugin en el marc del projecte R-Dissenyem Comerç. Natàlia Arques i Meritxell López han pensat la remodelació de la joiera Còrium, Anahi Toaquiza i Toni Bautista han dissenyat un nou Copymat; Pol Fabró és l’autor del projecte de la Perruqueria Ma del Mar; i Laia Jornet i Xavier Creus signen el de la Ferreteria Sugin.

Des del mes de setembre, l’equip d’edRa ha avaluat els quatre comerços que es van sumar a la iniciativa per definir-ne les possibilitats des de diferents disciplines i elaborar solucions creatives que s’adeqüessin a l’ànima de cada negoci. Aquest dijous, l’alumnat ha presentat les propostes finals de redisseny davant d’alguns dels propietaris dels establiments i de representants del Servei de Comerç de l’Ajuntament, en un acte que ha tingut lloc a l’Escola d’Art i Disseny edRa. Amb el suport de maquetes, plànols i recreacions digitals, els i les estudiants han detallat la nova distribució proposada per a cadascun dels comerços i han explicat com van idear-la a partir de visites als locals i entrevistes amb els seus propietaris i propietàries.

El director del centre d’ensenyaments artístics, Candi Casadevall Carreras, ha agraït a l’Ajuntament i a la Diputació de Barcelona l’oportunitat que ha suposat participar en aquest projecte pilot: “Ens ha permès fer coses que, d’una altra manera, són costoses. Per a nosaltres és molt interessants perquè es tracta d’un encàrrec real, aquestes dinàmiques són molt bones per a una escola. Volem crear professionals de l’interiorisme i projectes així ho faciliten”. El director d’edRa també ha desitjat que, un cop conegudes les propostes de l’alumnat, alguns dels comerços s’animin a fer realitat la reforma.

El R-Dissenyem s’ha desenvolupat amb una subvenció de 18.000 euros de la Diputació de Barcelona en el marc del Catàleg 2022 del Pla de concertació Xarxa de Governs Locals 2020-2023, dins de la línea d’actuació Projectes singulars de suport a teixit comercial.

Tots els projectes de redisseny es poden consultar a www.rubi.cat/rdissenyem.

Objectius de Desenvolupament sostenible