Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 400 joves assisteixen a l’activitat de conscienciació sobre els accidents de trànsit “Canvi de marxa” L’activitat està organitzada per la Fundació Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Prop de 400 joves assisteixen a l’activitat de conscienciació sobre els accidents de trànsit “Canvi de marxa”

L’activitat està organitzada per la Fundació Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local de Rubí

“Canvi de marxa” posa es escena les conseqüències dels accidents de trànsit (foto: Ajuntament de Rubí).
“Canvi de marxa” posa es escena les conseqüències dels accidents de trànsit (foto: Ajuntament de Rubí)

Prop de 400 alumnes han omplert aquest dimecres el Teatre Municipal La Sala amb motiu de l’activitat educativa Canvi de marxa, impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors amb el suport del  Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local de Rubí. Els joves, de 3r i 4t d’ESO, provenien dels centres de secundària L’Estatut, Duc de Montblanc, Torrent dels Alous i Escola Balmes.

Canvi de marxa té com a objectiu de conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat. El nom de l’activitat apel·la a la moderació dels joves, sobretot durant les activitats de lleure nocturnes.

El projecte consisteix en la representació fictícia d’una conversa entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca l’altra per explicar-li com ha procedit per avisar les autoritats i socórrer els afectats. Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i testimonis reals d’un agent de la Policia Local de Rubí, un bomber, un Mosso i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que expliquen amb cruesa la seva experiència professional com a cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata d’un accident. Al muntatge també intervenen una persona que ha patit un sinistre i el familiar d’una víctima, que s’encarreguen de mostrar les conseqüències que tenen els accidents per als directament afectats i el seu entorn.

Fundació Mutual de Conductors i del Servei Català de Trànsit pretenen que Canvi de marxa sigui només el punt de partida perquè els centres educatius facin un treball posterior més exhaustiu que ajudi l’alumnat a prendre consciència sobre factors de risc com l’alcohol, les drogues, els medicaments, les distraccions, les presses, la fatiga o l’excessiva laxitud dins del vehicle.

L’activitat ha comptat amb l’assistència de la regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Marta Oliva Martín, i del regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas, així com dels responsables de la Fundació Mutual de Conductors.