Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions per a la formació de pares i mares que ofereix l’Ajuntament Els cursos, que s’inicien aquest mes d’octubre, volen proporcionar a les famílies eines i recursos per a l’educació dels infants i adolescents https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Obertes les inscripcions per a la formació de pares i mares que ofereix l’Ajuntament

Els cursos, que s’inicien aquest mes d’octubre, volen proporcionar a les famílies eines i recursos per a l’educació dels infants i adolescents

La formació s’estructura en tres franges d’edat diferents.
La formació s’estructura en tres franges d’edat diferents

El Servei d’Educació de l’Ajuntament de Rubí organitza un any més la formació de pares i mares amb l’objectiu de proporcionar a les famílies eines i recursos per al correcte desenvolupament dels fills i filles. Les inscripcions per a la primera edició de cadascun dels cursos es poden formalitzar gratuïtament fins al 17 d’octubre, mentre que en el cas de la segona edició el termini estarà obert fins al 16 de gener.

La formació s’organitza en funció de l’edat dels fills i s’estructura en diverses sessions temàtiques. El curs Som pares, adreçat a pares i mares d’infants de 0 a 3 anys, s’iniciarà el 18 d’octubre i constarà de sis sessions de periodicitat setmanal que abordaran qüestions com el joc, els hàbits de son, menjar i higiene, i les rebequeries, entre d’altres. El curs, impartit per NIM Psicòlogues, tindrà lloc de 17 a 19 h a l’Escola Bressol Municipal La Bruna.

La formació per a famílies amb fills de 3 a 12 anys, titulada Fer de pares de manera positiva, s’iniciarà el 18 d’octubre. En aquest cas, les sis sessions previstes aniran a càrrec de l’Associació GRUPS i tractaran temes com l’establiment del vincle afectiu, la comunicació i l’escolta, l’autonomia, l’autoritat i els límits, i les funcions bàsiques de la família. Aquest curs tindrà lloc a l’Escola Pau Casals cada dimecres de 17 a 18.30 h.

En darrer terme, s’ha programat la formació Comunica’t amb el teu fill o filla, adreçada a pares i mares de preadolescents i adolescents. Aquesta constarà de vuit sessions impartides pel coach Isaac Palomares en què s’abordaran qüestions com el llenguatge de l’apropament, l’empatia i acceptació, l’escolta activa, el llenguatge de la motivació i la transmissió de valors, entre d’altres. El curs s’iniciarà el 17 d’octubre i es farà a l’edifici Rubí+D cada setmana de 19 a 21 h.

Aquesta formació es completarà amb la xerrada Coneixent el trastorn de l’espectre autista: Una mirada cap a la comprensió, que impartirà Marta Robles, psicòloga de CERAC i de la Xarxa de Serveis d’Autisme la Garriga el 27 d’octubre a les 17.30 h a l’edifici Rubí+D.

Les inscripcions per a la formació de pares i mares es poden fer a través del correu electrònic . Per poder participar a la conferència, cal apuntar-s’hi abans del 21 d’octubre.

Els cursos Som pares i Fer de pares de manera positiva comptaran amb un servei gratuït d’acollida d’infants per als participants.