Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oberta la consulta pública prèvia a l’elaboració de l’ordenança que regularà les instal·lacions d'autoconsum amb energia fotovoltaica La ciutadania pot fer aportacions fins al 27 d’octubre per enriquir la nova norma, que té per objectiu simplificar la intervenció administrativa en aquesta matèria https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Oberta la consulta pública prèvia a l’elaboració de l’ordenança que regularà les instal·lacions d'autoconsum amb energia fotovoltaica

La ciutadania pot fer aportacions fins al 27 d’octubre per enriquir la nova norma, que té per objectiu simplificar la intervenció administrativa en aquesta matèria

Amb la nova ordenança es vol regular la promoció d’instal·lacions solars fotovoltaiques (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Amb la nova ordenança es vol regular la promoció d’instal·lacions solars fotovoltaiques (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha obert una consulta pública prèvia a l'elaboració de la nova ordenança que regularà la promoció de les instal·lacions d'autoconsum amb energia fotovoltaica. Les persones i organitzacions més representatives potencialment afectades per la futura norma poden fer les seves aportacions fins al 27 d’octubre mitjançant la plataforma participa.rubi.cat.

El Consistori rubinenc, a través del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia, ha renovat el seu compromís de reduir un 40% les emissions de CO2 de cara al 2030. En aquest sentit, la promoció de les energies renovables és una eina útil, a l’abast de les administracions públiques, a l’hora de promoure canvis en l’actual model energètic i incidir eficaçment en aquest compromís. Paral·lelament, el Reial Decret-Llei 15/2018 ha derogat l’anomenat “impost al sol”, eliminant així les traves existents fins al moment per a l’autoconsum. Aquest fet ha provocat un canvi de paradigma en el qual l’autoconsum no és només permès i viable, amb una simplificació de la tramitació, sinó necessari per aconseguir els objectius marcats.

Per tot això, es considera que és el moment idoni per aprovar una ordenança solar fotovoltaica que incentivi aquesta tipologia d’instal·lacions i en faciliti la seva tramitació. La redacció d’aquesta nova ordenança permetrà disposar d’un marc normatiu per a la promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica, gràcies a una regulació clara i senzilla de la intervenció administrativa.

La norma establirà les condicions tècniques i administratives per a la legalització de les instal·lacions fotovoltaiques a Rubí amb l’objectiu de facilitar-ne la tramitació i promoure així l’ús de l’energia solar per a l’autoconsum. Tot i que es consideren altres actuacions per incentivar aquest tipus d’instal·lacions, com ara beneficis fiscals, la redacció de l’ordenança es considera prioritària per tal de disposar del paraigües normatiu adequat que doni cobertura a la tramitació administrativa.