Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou pas endavant en el foment de les actituds cíviques a Rubí El servei de ciutadania reforça la difusió de l’ordenança de bon veïnatge i suma el servei d’Educació a la tasca de foment del civisme https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Nou pas endavant en el foment de les actituds cíviques a Rubí

El servei de ciutadania reforça la difusió de l’ordenança de bon veïnatge i suma el servei d’Educació a la tasca de foment del civisme

L’alcaldessa, en un moment de la presentació (Foto: Ajuntament/ Localpres).
L’alcaldessa, en un moment de la presentació (Foto: Ajuntament/ Localpres)

L’Ajuntament de Rubí fa un pas més en el foment del civisme amb dues noves iniciatives. D’una banda, ha incrementat els esforços en la difusió de l’Ordenança de bon veïnatge i, de l’altra, incorpora estudiants a la tasca de l’equip dels Agents pel Civisme. Aquests dos projectes s’han presentat aquest dijous amb la presència de l’Alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, el regidor del Servei de Relacions Ciutadanes i Proximitat, Miguel Ángel Romero Alcalde, i el regidor del Servei de Rubí Forma i del Servei d'Infància i Educació, Víctor García Correas.

Des d’aquest estiu, l’equip d’Agents pel Civisme fa difusió de les normes que fixa l’Ordenança de bon veïnatge. Ho fa a través d’una nova eina gràfica que resumeix les normes bàsiques de convivència d’una comunitat. Es tracta d’un cartell que recull 9 normes per a la bona convivència.

Aquest disseny, s’ha distribuït entre diferents comunitats de veïns i s’ha col·locat en espais visibles. Les comunitats s’han triat amb la col·laboració del servei de Mediació i també de PROURSA. Es tracta de zones on s’han detectat incidències en la convivència o s’han triat amb la voluntat de prevenir-les. Aquesta difusió s’ha fet portat a porta de manera que es garanteix que la informació i els recursos es coneguin per tot el veïnat. D’aquesta manera, s’ha aconseguit sensibilitzar, per ara, més d’un centenar de llars.

El regidor del Servei de Relacions Ciutadanes i Proximitat, Miguel Ángel Romero Alcalde, ha explicat que aquest servei està obert a tota la ciutadania: “Hem començat per algunes comunitats on hem detectat que hi havia aquesta necessitat però volem que el material estigui a l’abast de tothom”. En aquest sentit, qualsevol comunitat que vulgui rebre aquesta informació pot contactar amb el servei a través de l’adreça civisme@ajrubi.cat.

L’altra via que s’ha engegat amb el mateix objectiu de fomentar les actituds cíviques ha comptat amb la participació del servei d’Educació. Amb el nom de Joves pel Civisme, s’ha obert la possibilitat que els centres de Secundària sumin el foment del civisme al seu currículum acadèmic mitjançant l’assignatura de Servei Comunitari.

L’alcaldessa, Ana Maria Martínez Martínez, ha refermat el caràcter de ciutat educadora de Rubí: “Volem compartir la implicació amb la ciutat. Som una ciutat educadora i creiem que la formació va més enllà de les aules. A més, volem que el civisme sigui el fil conductor en entre l’educació i la ciutat”.

Per ara, està en marxa una prova pilot amb 8 alumnes que s’incorporaran a l’equip d’Agents pel Civisme i a qui donaran un cop de mà a les seves tasques. Aquest dilluns, els participants rebran dues hores de formació per després sumar fins a 8 hores de treball pràctic als carrers de la ciutat.

Aquest prova arrenca amb la participació dels Instituts Duc de Montblanc, Torrent dels Alous, la Serreta i l’Escola Balmes. La intenció és que en el futur estigui disponible per a tots els centres educatius de Secundària de la ciutat. El regidor del Servei de Rubí Forma i del Servei d'Infància i Educació, Víctor García Correas, ha explicat la intenció d’aquest projecte: “Busquem implicar el jovent perquè desenvolupin sentiment de pertinença i que se n’adonin que són ciutadans de ple dret i que han de col·laborar i han de ser agents primordials en el foment del civisme”.

Imatges relacionades

Intervenció del regidor del Servei de Relacions Ciutadanes i Proximitat
Intervenció del regidor del Servei de Relacions Ciutadanes i Proximitat
Intervenció del regidor del Servei de Rubí Forma i del Servei d'Infància i Educació
Intervenció del regidor del Servei de Rubí Forma i del Servei d'Infància i Educació