Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Milers de persones commemoren el Dia d’Andalusia a Rubí L’ofrena floral al bust de Blas Infante i la jornada de convivència al parc de Ca n’Oriol han estat els moments més destacats de la celebració https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Milers de persones commemoren el Dia d’Andalusia a Rubí

L’ofrena floral al bust de Blas Infante i la jornada de convivència al parc de Ca n’Oriol han estat els moments més destacats de la celebració

L’alcaldessa i representants de diversos grups municipals han participat a la tradicional ofrena (foto: Localpres).
L’alcaldessa i representants de diversos grups municipals han participat a la tradicional ofrena (foto: Localpres)

L’alta participació ha marcat un any més la commemoració del Dia d’Andalusia a la ciutat. Milers de persones s’han aplegat aquest cap de setmana als actes organitzats per la Coordinadora de Entidades Culturales Andaluzas de Rubí (CECAR), que han tingut el parc de Ca n’Oriol com a principal escenari.

La commemoració va arrencar divendres a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler amb la conferència inaugural Andalusia a la distància, a càrrec de l’exdefensor del Poble Andalús José Chamizo, i el tradicional vi de celebració.

L’endemà, entitats i partits polítics es van donar cita a la plaça d’Andalusia per fer l’ofrena floral al bust de Blas Infante. L’alcaldessa, Ana María Martínez, i representants de diversos grups municipals van compartir l’homenatge en nom de l’Ajuntament. A continuació, va tenir lloc una cercavila fins al parc de Ca n’Oriol, on van fer-se la resta d’actes programats. Una missa rociera, una paella popular, l’actuació de les entitats andaluses i un sopar de camp van ser els ingredients que van completar aquesta segona jornada de celebració.

Aquest diumenge, el mateix parc de Ca n’Oriol ha acollit una jornada de convivència molt participativa, així com el Dia d’Andalusia infantil, amb activitats adreçades als més petits.

L’alcaldessa, present a bona part dels actes, ha destacat en declaracions a l’emissora municipal el gran interès d’aquesta commemoració: “La riquesa de les tradicions i de les diferents cultures és el que fa de nosaltres la ciutat que som, una ciutat pluricultural que s’enogulleix de mantenir vives aquestes tradicions”.

Rebuig contundent a la transfòbia
Durant la missa rociera de dissabte, l’alcaldessa i la resta de l’equip de govern municipal van abandonar l’espai reservat les autoritats locals arran d’unes polèmiques paraules de Javier Villanueva, antic mossèn de la parròquia de Sant Pau encarregat d’oficiar l’homilia, en suport de l’autobús de l’associació ultracatòlica HazteOir. Després que el capellà manifestés que aquells que neixen homes seguiran sent-ho i aquelles que neixen dones també, la primera edil s’ha confessat indignada: “És lamentable que s’utilitzi un acte religiós per fer un discurs intolerant i perillós, perquè promou la fòbia cap als altres. La fe no pot passar per sobre del respecte i dels drets humans”.

En acabar a la missa, l’alcaldessa va traslladar al propi mossèn el seu descontent i rebuig absolut cap a les paraules pronunciades durant l’ofici. 

Imatges relacionades

L'alcaldessa i el regidor de Cultura (foto: Localpres)
L'alcaldessa i el regidor de Cultura (foto: Localpres)
L'alcaldessa, amb les entitats (foto: Localpres)
L'alcaldessa, amb les entitats (foto: Localpres)
La música, protagonista de la cita (foto: Localpres)
La música, protagonista de la cita (foto: Localpres)
La paella popular (foto: Localpres)
La paella popular (foto: Localpres)