Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Milers de nens i nenes ballen a Rubí amb motiu del Dia Internacional de la Dansa Els i les dansaires han ballat davant les seves famílies a la Rambla del Ferrocarril, l’amfiteatre del Castell i l’era de Ca n’Oriol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Milers de nens i nenes ballen a Rubí amb motiu del Dia Internacional de la Dansa

Els i les dansaires han ballat davant les seves famílies a la Rambla del Ferrocarril, l’amfiteatre del Castell i l’era de Ca n’Oriol

La Rambla del Ferrocarril s’ha omplert de dansa (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La Rambla del Ferrocarril s’ha omplert de dansa (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alumnat de primer a quart de primària de totes les escoles de Rubí ha participat aquest divendres a la tradicional ballada dels centres educatius amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, que es commemora el 29 d’abril. L’acte, organitzat per l’Esbart Dansaire de Rubí amb la col·laboració de l’Ajuntament, s’ha tornat a celebrar en tres espais de manera simultània: la rambla del Ferrocarril, l’amfiteatre del Castell i l’era de Ca n’Oriol. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, el regidor d’Educació, Víctor García Correas,  i altres membres de l’equip de govern han acompanyat les famílies a la rambla del Ferrocarril. “L’actuació d’avui és la mostra del bon treball que l’alumnat fa durant el curs guiats pels monitors i monitores de l’Esbart, amb esforç i amb molta il·lusió. Una feina que té un valor importantíssim perquè ajuda a preservar aquest patrimoni immaterial que és la dansa i fa valer la tradició rubinenca. Gaudiu molt ballant, ara i tota la vida. La dansa és una meravellosa manera d’expressar el que som”, ha dit l’alcaldessa.

Gairebé 3.000 nens i nenes han interpretat el Ball de la civada, el Ball de cascavells de Cardona, el General Bum-Bum, Nans Nous de Berga, Ball de bastons Rigodons, Jungle blues i l'entrada de Gitanes.

Abans de la ballada, Jordi Rubio Serra, director artístic de l’Esbart Dansaire de Rubí, ha recordat que “la dansa és un llenguatge que ens diu que totes les persones, siguin d’allà on siguin tinguin i sentin el gènere que tinguin i sentin, ens hem de conèixer, perquè el coneixement trenca barreres i pors. El coneixement evita guerres”. Rubio ha donat pas a l’espectacle de la rambla del Ferrocarril amb el final del manifest del Dia Internacional de la Dansa 2024, que enguany ha escrit la ballarina i coreògrafa Marianela Nuñez: “sense la fertilitat de la nostra terra, l'arbre de la dansa no pot florir. Les arrels són tradició i també la seva força”.

Objectius de Desenvolupament sostenible