Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 900 joves rubinencs s’han inscrit al Garantia Juvenil des de 2015 Estar inscrit al sistema de Garantia Juvenil és un requisit indispensable per accedir als programes per a joves que es gestionen des del Rubí Forma https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més de 900 joves rubinencs s’han inscrit al Garantia Juvenil des de 2015

Estar inscrit al sistema de Garantia Juvenil és un requisit indispensable per accedir als programes per a joves que es gestionen des del Rubí Forma

La inscripció al Garantia Juvenil permet accedir als programes formatius i d'ocupació del Rubí Forma (foto: Localpres).
La inscripció al Garantia Juvenil permet accedir als programes formatius i d'ocupació del Rubí Forma (foto: Localpres)

El Rubí Forma, a través de l’Oficina de Formació, ha tramitat 921 inscripcions al sistema de Garantia Juvenil des de 2015. En aquest temps, 517 persones inscrites al Garantia Juvenil han pogut accedir a algun dels programes pels quals estar inscrit al sistema és un requisit indispensable. Durant l’últim any, el servei ha atès 470 persones de manera presencial, ha enviat 10.700 cartes informatives i ha distribuït 500 díptics.

Els destinataris del sistema de Garantia Juvenil són les persones entre 16 i 29 anys inscrites o no als serveis d’ocupació, que no tinguin feina i que tampoc s’estiguin formant.  El Garantia Juvenil facilita que aquests joves puguin rebre una oferta d’ocupació, de pràctiques o de formació contínua un cop finalitzen l’educació formal o es queden a l’atur.

A Rubí, el  punt d’informació i assessorament sobre la Garantia Juvenil es troba a la segona planta de l’edifici Rubí Forma. Des d’aquest punt, s’ajuda els interessats a inscriure’s al sistema i a determinar el seu objectiu laboral o formatiu; se’ls deriva a una oferta formativa, de pràctiques o laboral; i se’ls fa un seguiment posterior. L’horari del servei és de dilluns a divendres de 8 a 15 h. Les persones que vulguin contactar-hi també poden enviar un correu electrònic a o bé trucar al 93 581 39 00 i demanar per Maria Martínez dins l’horari esmentat. “L’esforç conjunt dels mateixos joves, el teixit empresarial i l’administració pública, a través de polítiques actives d’ocupació, permet augmentar qualificació del jovent i millorar el seu encaix a les empreses”, diu el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

L’Ajuntament de Rubí forma part de la Xarxa d’Impulsors de la Garantia Juvenil des de 2015.

Requisits d’inscripció al Garantia Juvenil
Totes persones més grans de 16 anys i més joves de 30 poden inscriure’s al Garantia Juvenil a partir de l'endemà de trobar-se en situació d'atur i quan faci també un dia que no estudien. Els requisits concrets que permeten sol·licitar l’alta al sistema Garantia Juvenil són:

  • Tenir nacionalitat espanyola o ser ciutadà de la Unió o dels Estats que formen part de l'Acord sobre l'espai Econòmic Europeu o Suïssa que es trobin a Espanya en exercici de la lliure circulació i residència. També podran inscriure-s'hi els estrangers titulars d'una autorització per a residir en territori espanyol que habiliti per a treballar.
  • Estar empadronat a qualsevol municipi de Catalunya.
  • Tenir més de 16 anys i menys de 30 anys en el moment de sol·licitar la inscripció en el Fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
  • No haver treballat en el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.
  • No haver rebut accions educatives en el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.
  • No haver rebut accions formatives en el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.
  • Presentar una declaració expressa de tenir interès a participar en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, adquirint un compromís de participació activa en les actuacions que es desenvolupin en el marc de la Garantia Juvenil.