Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 1.300 infants participen a la ballada de les escoles amb motiu del Dia Internacional de la Dansa La Rambla del Ferrocarril aplega alumnes de 2n i 4t de primària de gairebé totes les escoles de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Més de 1.300 infants participen a la ballada de les escoles amb motiu del Dia Internacional de la Dansa

La Rambla del Ferrocarril aplega alumnes de 2n i 4t de primària de gairebé totes les escoles de Rubí

La ballada s'ha fet a la Rambla del Ferrocarril (foto: Localpres).
La ballada s'ha fet a la Rambla del Ferrocarril (foto: Localpres)

Un total de 1.326 alumnes de 2n i 4t de primària de Rubí han participat aquest dimecres 29 d’abril a la ballada de les escoles del Dia Internacional de la Dansa, que ha tingut lloc a la Rambla del Ferrocarril. L’acte, organitzat per l’Esbart Dansaire de Rubí amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha arribat enguany a la seva vuitena edició.

La ballada ha comptat amb la implicació d’infants de totes les escoles públiques de la ciutat, entre les quals hi figurava per primer cop l’Escola del Bosc, i de les concertades Montserrat i Regina Carmeli.

Com és tradició, els nens i nenes han entrat a la Rambla del Ferrocarril al ritme del Ball de Gitanes i, un cop situats a sota de la pèrgola, han ballat dues peces en funció del grup d’edat. Així, els de 2n han interpretat El Patatuf i Els cascavells, mentre que els de 4t han ballat Les corrandes i El ball de bastons.

Durant l’acte, una integrant de l'Esbart Dansaire ha fet lectura de diversos fragments del Missatge del Dia Internacional de la Dansa de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, encarregat Inés Boza, membre del col·lectiu La Caldera. El text reivindica la inclusió de la dansa en l’ensenyament i la importància d’aquesta disciplina creativa com a via de coneixement personal: “La Dansa és l’aliança més fluida entre el profund i la pell, entre l’individu i el col·lectiu. El nostre món necessita gent que balli”. El missatge també llença una invitació al conjunt de la ciutadania: “Els barris ja estan en dansa, les ciutats ja estan en dansa. Ja ens hi hem posat. Quan va ser l’última vegada que vas ballar? Avui és el dia perfecte per treure la mirada de les pantalles i... aixecar-se del sofà”.

Imatges relacionades

El "Ball de bastons" (foto: Localpres)
El "Ball de bastons" (foto: Localpres)
Els infants han entrat a la Rambla al ritme del "Ball de Gitanes" (foto: Localpres)
Els infants han entrat a la Rambla al ritme del "Ball de Gitanes" (foto: Localpres)
Hi han ballat nens de 2n i 4t de primària (foto: Localpres)
Hi han ballat nens de 2n i 4t de primària (foto: Localpres)