Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Melcior, Gaspar i Baltasar protagonitzen la nit més màgica de l’any La cavalcada, integrada per set carrosses, ha comptat amb la participació d’una desena de companyies artístiques, algunes d’elles premiades internacionalment, així com d’entitats educatives i culturals de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Melcior, Gaspar i Baltasar protagonitzen la nit més màgica de l’any

La cavalcada, integrada per set carrosses, ha comptat amb la participació d’una desena de companyies artístiques, algunes d’elles premiades internacionalment, així com d’entitats educatives i culturals de la ciutat

L'arribada del Reis a l'Escardívol (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'arribada del Reis a l'Escardívol (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Rubinencs i rubinenques de totes les edats han omplert L’Escardívol per rebre Ses Majestats els Reis d’Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar guiats per les paraules màgiques del Mag Rubisenc i Melquíades han arribat sense incidents a Rubí, malgrat la pluja. Com cada any, els monarques han rebut de mans de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, les claus de la ciutat perquè, durant la nit, puguin accedir a tots els habitatges de Rubí per deixar-hi regals.

La màxima representant de la ciutat ha agraït als tres Reis Mags la seva visita i els ha demanat que siguin generosos. Martínez ha lloat la tasca incansable del Mag Rubisenc i l’equip de Melquíades que “ha inundat de màgia tot el Nadal i ha escampat l’alegria per tot Rubí”. “Us prego que cap nen ni nena es quedi sense regals. Aquest any 2023 tots els nens i nenes de Rubí s’han portat molt bé, així ens ho diuen els informes que ens han fet arribar el Mag Rubisenc i Melquíades”, ha conclòs l’edil,

El Rei Melcior també s’ha dirigit al públic de l’Escardívol: “Venim disposats a omplir de llum, alegria i màgia els carrers de la ciutat. Portem l'equipatge ben ple de regals i caramels. Gràcies per aquesta benvinguda! Ens dona ànims per la feina d'aquesta nit”.

L’arribada de Ses Majestats ha estat seguida dalt de l’escenari per un grup de nens i nenes de la ciutat seleccionats per sorteig entre tots els infants que van escriure els seus desitjos al campament màgic del Mag Rubisenc. La rebuda als monarques ha estat un esdeveniment accessible per a tothom que ha comptat amb traducció simultània en llengua de signes i un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda.

La comitiva reial s’ha hagut cobrir amb paraigües per traslladar-se a peu des de L’Escardívol fins a la plaça de Catalunya i ha recorregut amb els seus vehicles els principals carrers de la ciutat. La cavalcada, integrada per set carrosses, ha comptat amb la participació d’una desena de companyies artístiques, algunes d’elles premiades internacionalment. És el cas de l’Elefant Walk, un animal mecànic que ha acompanyat el Rei Baltasar; la Marioneta Pegasus que s’ha estrenat a la cavalcada de Rubí i el vaixell híbrid West Lighthouse amb personatges onírics que volen unir els humans a través de la creativitat, l'art, la música i la interpretació. També hi ha participat entitats educatives i culturals de la ciutat, que any rere any s’impliquen en l’esdeveniment sota la coordinació del Servei de Promoció i Dinamització Cultural. Els i les integrants de la banda de l’Escola Municipal de Música Pere Burés no han pogut acompanyar la carrossa de l'estel, a causa de la pluja que ha acompanyat Ses Majestats durant una estona.

Amb l'objectiu d'acostar l'experiència de la cavalcada a tots els infants de Rubí, s’ha tornat a habilitar un tram d'especial accessibilitat i visibilitat a la rambleta de Joan Miró i aquesta part de l'itinerari ha estat d'ús preferent per a persones amb discapacitat i els seus acompanyants. Perquè tothom pogués gaudir al màxim de l’espectacle amb total seguretat, els caramels, sense gluten, lliures d'al·lèrgens i amb un embolcall reciclable, s’han repartit únicament des de l’última carrossa i en un tram del recorregut, al passeig Francesc Macià i l'Avinguda de Barcelona, s'han deixat de repartir per seguretat.

El recorregut ha finalitzat a la plaça del Doctor Guardiet, on els Reis han fet la tradicional ofrena d’or, encens i mirra al pessebre vivent de l’Escola Regina Carmeli, que per primer cop ha tingut lloc a l’interior de l’església de Sant Pere.

La nit més màgica de l’any a Rubí ha estat possible també gràcies a la feina dels voluntaris i voluntàries de la Comissió de Reis, formada per persones vinculades a entitats de culturals, AFA’s dels diferents instituts de la ciutat així com tècnics del servei. Un ampli desplegament dels cossos de seguretat i protecció civil de la ciutat, personal voluntari i l'equip d'agents cíviques han treballat per garantir la seguretat durant el recorregut. Les famílies han pogut recollir en una carpa situada a l’Escardívol polseres de Protecció Civil per identificar els infants i afavorir la seva localització si es perdien.

Imatges relacionades

L'alcaldessa ha rebut els mags (Ajuntament de Rubí - Localpres)
L'alcaldessa ha rebut els mags (Ajuntament de Rubí - Localpres)
El rei Melcior (Ajuntament de Rubí - Localpres)
El rei Melcior (Ajuntament de Rubí - Localpres)
El rei Gaspar (Ajuntament de Rubí - Localpres)
El rei Gaspar (Ajuntament de Rubí - Localpres)
El mag rubisenc a la seva carrossa (Ajuntament de Rubí - Localpres)
El mag rubisenc a la seva carrossa (Ajuntament de Rubí - Localpres)
La cartera reial (Ajuntament de Rubí - Localpres)
La cartera reial (Ajuntament de Rubí - Localpres)
Un element de la cavalcada (Ajuntament de Rubí - Localpres)
Un element de la cavalcada (Ajuntament de Rubí - Localpres)
foto: Ajuntament de Rubí - Localpres
foto: Ajuntament de Rubí - Localpres
La carrossa de Melcior sota la pluja (Ajuntament de Rubí - Localpres)
La carrossa de Melcior sota la pluja (Ajuntament de Rubí - Localpres)
L'alcaldessa amb els nens i nenes de l'escenari (Ajuntament de Rubí - Localpres)
L'alcaldessa amb els nens i nenes de l'escenari (Ajuntament de Rubí - Localpres)