Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LOS40 Primavera Pop tindrà un punt de prevenció de violències masclistes L’Ajuntament també facilita l’accés al públic amb mobilitat reduïda que podrà seguir l’espectacle des d’una plataforma elevada i disposarà de places reservades d’aparcament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

LOS40 Primavera Pop tindrà un punt de prevenció de violències masclistes

L’Ajuntament també facilita l’accés al públic amb mobilitat reduïda que podrà seguir l’espectacle des d’una plataforma elevada i disposarà de places reservades d’aparcament

Detall de la plataforma de 2019 (foto: Ajuntament – Localpres).
Detall de la plataforma de 2019 (foto: Ajuntament – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí instal·larà un punt de sensibilització, prevenció i atenció en cas d’agressions masclistes durant el concert de LOS40 Primavera Pop d’aquest dissabte. El servei d’Igualtat ha previst un dispositiu de dues professionals, situat en una carpa davant de l’edifici de L’Escardívol, que atendran presencialment a les persones que ho necessitin durant el macro concert entre les 19 i les 23 h.

Com és habitual en tots els esdeveniments multitudinaris de la ciutat, les persones que puguin ser víctimes d’agressions masclistes també podran sol·licitar el suport del personal de l’organització que anirà sempre amb una identificació visible i dels diferents cossos de seguretat (Policia Local 93 588 70 92 i Mossos d’Esquadra 93 581 79 00).  A més, en diversos moments de l’esdeveniment, les pantalles de l’escenari mostraran la imatge de la campanya municipal Respecta’m que inclou els telèfons dels cossos de seguretat.

Abans de la pandèmia, el 2019, en l’última edició amb accés lliure de la proposta musical, el punt d’atenció va servir per sensibilitzar 196 persones. El 90,7% de les usuàries amb qui es va actuar van ser dones i cap d’elles va comunicar cap situació d’agressió.

Mobilitat

L'Ajuntament facilitarà que les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir plenament del festival LOS40 Primavera Pop. Amb aquesta intenció, s’instal·larà al recinte una plataforma amb vigilància i degudament equipada amb rampes i baranes perquè el públic amb mobilitat reduïda tingui una bona visió de l’espectacle. A més, s’ha previst una reserva d’estacionament limitada al passeig de la Riera ─entre el pont del carrer Cadmo i el carrer Joaquim Blume─ per a persones amb problemes de mobilitat que comptin amb la corresponent identificació.

La recomanació per al públic general és accedir a la ciutat en transport públic i arribar al concert a peu.

Objectius de Desenvolupament sostenible