Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les propostes de l’Efecte E del segon trimestre inclouen un taller de psicomotricitat i una xerrada sobre l’autisme La programació compta també amb la col·laboració de les escoles artístiques municipals que ofereixen dos tallers per donar a conèixer les seves propostes familiars https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les propostes de l’Efecte E del segon trimestre inclouen un taller de psicomotricitat i una xerrada sobre l’autisme

La programació compta també amb la col·laboració de les escoles artístiques municipals que ofereixen dos tallers per donar a conèixer les seves propostes familiars

Aquest segon trimestre, l’Efecte E proposa una xerrada  sobre l’ansietat en l’autisme  (foto: Ajuntament de Rubí).
Aquest segon trimestre, l’Efecte E proposa una xerrada sobre l’ansietat en l’autisme (foto: Ajuntament de Rubí)

L'Efecte E aglutina tota l'oferta que l'Ajuntament de Rubí posa a disposició de les famílies a través del Servei d'Educació i els diferents equipaments culturals ─Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, El Celler, L'Ateneu, el Teatre Municipal La Sala i el Museu Municipal Castell (MMUC)─. Es tracta d'una programació trimestral, que es desenvolupa paral·lelament al curs escolar i inclou tallers, cursos, xerrades, itineraris i espectacles per a tota la família... L’Efecte E del segon trimestre del curs 2021-2022 es posa en marxa dimecres 19 de gener (18 h) amb l’Hora del conte de la Biblioteca Mestre Martí Tauler.

En aquest segon trimestre, l’Efecte E proposa un taller de psicomotricitat per a famílies amb infants de 0 a 2 anys. El curs consta de 5 sessions que tindran lloc cada dimarts del mes de març (18 h) a l’escola bressol La Bruna. Per assistir-hi cal inscriure’s al correu electrònic educacio@ajrubi.cat. Dins de les activitats pensades per donar suport en l’educació dels nens i nenes, dilluns 4 d’abril tindrà lloc la xerrada Comprendre i tractar l’ansietat en l’autisme amb Esther Martínez Martínez, presidenta de l’associació RubiTEA

i Olga Gisbert Reig, psicòloga clínica i directora de la Fundació Bellaire. Cal fer inscripció prèvia a través del correu electrònic de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional.

Dimecres 9 de febrer (17.30 h) a l’edifici Rubí Forma, els Mossos d’Esquadra de Rubí oferiran una xerrada sobre violència de gènere entre els joves oberta a tothom.

Per assistir-hi cal inscriure’s al correu electrònic educacio@ajrubi.cat.

La nova programació compta també amb la col·laboració de les escoles artístiques municipals que ofereixen dos tallers per donar a conèixer les seves propostes familiars. El 29 de gener (11 a 13 h), l’Escola d’Art i Disseny edRa ofereix un taller de fabricació digital per a famílies amb infants de 8 a 10 anys i el 7 de març (17.15 a 18 h), l’Escola Municipal de Música Pere Burés proposa un tastet de música en família pensat per a nens i nenes de 0 a 3 anys.

Rubí 360

Algunes de les activitats familiars de la programació de l’Efecte E del curs 2021-2022 s’integren a les propostes del Carnet Rubí 360. Els nens i nenes de primària que vulguin aconseguir el Carnet, poden demanar-lo gratuïtament en el moment de realitzar la primera activitat vàlida.

El carnet Rubí 360 inclou un rusc amb 9 competències educatives - Lleure i jocs; Arts, cultura i disseny; Esports i benestar; Nombres i lletres; Igualtat; Comunitat i participació; Tecnologia i món digital; Terra i ciència i Transició ecològica-. A través de la pàgina web municipal, els nens i nenes i les seves famílies accediran al catàleg d’activitats Rubí 360. Quan un infant en facin una, rebrà mig adhesiu de la competència que correspongui. El carnet quedarà complet quan l’infant hagi fet dues activitats de cada competència. El desplegament del Carnet Rubí 360 vol acostar als nens i nenes les moltes activitats educatives que es fan a la ciutat fora de l’horari escolar.

Així, la proposta Bestioles i altres artefactes articulats (22 de gener a les 11.30 h dins del Cicle Art i Creativitat de l’Ateneu Municipal) i el teatre familiar L’arbre de sucre a càrrec de la cia. Ada Cusidó (Dissabte 19 de març a les 12 h a l’Ateneu Municipal) permeten aconseguir mig adhesiu de la competència d’Arts, cultura i disseny. L’itinerari de natura La primavera a la Serra de Galliners amb la col·laboració de Rubí d’Arrel (dissabte 26 de març - de 10 a 13 h) és una de les activitats que donen dret a obtenir un adhesiu en la competència de Transició Ecològica; i la proposta Geni i figura. Juguem amb la nostra pròpia imatge del Ateneu Municipal del Cicle Art i Creativitat de l’Ateneu Municipal és una de les activitats amb les que es podrà obtenir un adhesiu de la competència d’Igualtat.

La programació completa de l’Efecte E, els requeriments d’inscripció de cada activitat i el detall de totes les propostes que permeten omplir el carnet Rubí 360 es poden consultar al web municipal.