Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres d’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol és previst que es licitin al desembre Aquest dijous, la consellera d’Educació i l’alcaldessa de Rubí han visitat l’equipament per conèixer les necessitats de l’alumnat i de l’equip de mestres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les obres d’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol és previst que es licitin al desembre

Aquest dijous, la consellera d’Educació i l’alcaldessa de Rubí han visitat l’equipament per conèixer les necessitats de l’alumnat i de l’equip de mestres

La consellera i l’alcaldessa, durant la visita al centre (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La consellera i l’alcaldessa, durant la visita al centre (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Anna Simó Castelló, i l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez, han visitat aquest dijous el Centre d’Educació Especial (CEE) de Ca n’Oriol per abordar amb l’equip docent tots els avenços que s’han fet al centre i les millores que encara queden per fer. Justament al desembre és previst que es licitin les obres d’ampliació de l’equipament, que seran finançades exclusivament amb pressupost municipal.

Durant la visita, segons ha explicat Simó Castelló, "l’equip directiu ens ha presentat una documentació molt clara, exhaustiva i argumentada de les necessitats cobertes i de les que queden per cobrir. I també ens ha facilitat comunicacions de famílies per explicar la seva situació personal. Caldrà estudiar cas per cas i també la dinàmica general dels centres d’educació especial". Com ha explicat la consellera, la visita ha tingut un doble incentiu: "d’una banda, conèixer la realitat del centre i veure en què podem millorar el que ens demanen i, de l’altra, enriquir la mirada sobre l’educació inclusiva del país".

Durant la trobada, a la qual la consellera es va comprometre a l’estiu durant la visita a l’Escola Ramon Llull, s’ha abordat la necessitat de dotar el centre de més personal de suport especialitzat, tot i que també s’ha tractat la necessitat d’ampliar l’equipament. Segons ha comentat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, "quan es va crear aquesta escola, l’espai estava dimensionat per a 25 alumnes, mentre que actualment n’atén 82. En aquest sentit, el claustre ha fet filigranes perquè l’equip de mestres, amb el mateix espai, pugui treballar en les millors condicions i l’alumnat estigui ben atès".

Per això es fa imprescindible l’ampliació del CEE de Ca n’Oriol, un projecte que s’ha treballat en coordinació amb l’escola i l’AFA i que, en la seva aprovació, va comptar amb el suport de tots els grups polítics representats al Consistori.

"Aquesta ampliació neix curta ─ha assegurat l’alcaldessa─ perquè es va dimensionar tenint en compte el context en què es va projectar i la matrícula continua oberta, però és absolutament necessària. Confiem que la licitació que s’obrirà al desembre, que serà la quarta ─a la primera licitació l’empresa va fer fallida, mentre que les dues posteriors van quedar desertes─, tiri endavant i que l’actuació permeti, juntament amb les necessitats de personal que es puguin treballar amb el Departament d’Educació, que l’alumnat i les famílies trobin en el CEE de Ca n’Oriol el centre de qualitat que mereixen".

Objectius de Desenvolupament sostenible

Imatges relacionades

L'equip directiu ha traslladat a la consellera i a l'alcaldessa les necessitats del centre (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
L'equip directiu ha traslladat a la consellera i a l'alcaldessa les necessitats del centre (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)