Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les inscripcions per a les noves activitats de l’Ateneu s’obriran el proper 15 d’octubre L’equipament municipal presenta una programació diversa en què destaquen les activitats familiars i les propostes divulgatives https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les inscripcions per a les noves activitats de l’Ateneu s’obriran el proper 15 d’octubre

L’equipament municipal presenta una programació diversa en què destaquen les activitats familiars i les propostes divulgatives

Els espectacles familiars són un gran eix de la programació.
Els espectacles familiars són un gran eix de la programació

El proper dilluns 15 d’octubre, a les 10 h, s’obriran les inscripcions per als nous cursos, tallers i activitats familiars de l’Ateneu Municipal. La programació d’aquesta tardor es caracteritza novament per la diversitat de propostes i de públics, que abasten des de la petita infància fins a la gent gran.

Els rubinencs i rubinenques podran gaudir de més d’una quarantena d’activitats que conjuguen la cultura, l’entreteniment i la divulgació. L’Ateneu dedica a les famílies una part important d’aquesta programació, en què s’inclouen propostes com els tallers Música per a petita infància ─recomanats per a nens i nenes de 0 a 5 anys─, que aquest trimestre s’amplien amb dos torns per sessió per poder donar resposta a la gran demanda. També torna el cicle Teatre per a petita infància, que centrarà algunes de les seves funcions en festivitats tradicionals com la Castanyada i el Nadal, així com en commemoracions com el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Dins les activitats familiars, també es tornen a oferir els tallers de robòtica.

La música és un altre eix important de la programació de l’Ateneu Municipal. Aquest trimestre no hi faltarà el Cicle de Jazz de l’Associació Jazz Rubí, que en la seva sisena edició comptarà amb les actuacions de Jazzspirit & Josep Maria Farràs (20 d’octubre), Caracara (17 de novembre) i Pardellans & Heredia (15 de desembre).

La música clàssica també té una seu de referència a l’equipament municipal. Dins el cicle Sala Clàssica, el públic rubinenc podrà gaudir dels espectacles Terra salada (16 de novembre) i Entre tecles i torrons (14 de desembre). A més, l’Ateneu recupera el cicle Conta’m una òpera, que ofereix una mirada divulgativa sobre aquest gènere musical seguint el fil de la programació estable del Gran Teatre del Liceu. Així, els assistents podran fer una aproximació als llibrets d’Il Puritani (11 d’octubre), Kàtia Kabànova (15 de novembre) i L’italiana in Algeri (29 de novembre).

Un espai obert al coneixement
La formació té un pes específic dins l’oferta de l’Ateneu amb cursos i tallers d’arts plàstiques ─Dibuix i pintura, i Introducció a la tècnica del mosaic trencadís─, arts visuals ─Iniciació a la fotografia digital─, cultura digital ─Crea una pàgina web des de zero amb Wordpress─ i temes de caràcter sociosanitari, molts d’ells treballats en col·laboració amb altres serveis municipals ─Risoteràpia i Diàlegs interculturals─.

En aquesta mateixa línia divulgativa, la nova programació també contempla tertúlies mensuals sobre història i patrimoni a càrrec del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí, així com visites culturals i un seminari d’art i literatura impulsats per l’Aula d’Extensió Universitària.

A més, l’Ateneu és la seu de l’Oficina d’Atenció i Suport a les Entitats (OASE), que ofereix la seva programació de formació per a entitats a partir del 16 d’octubre, així com d’altres iniciatives i serveis, com és el cas del programa Voluntariat per la Llengua, el Punt d’atenció de l’Aula d’Extensió Universitària, les Nits d’observacions astronòmiques, l’Espai d’atenció, suport i ajuda oncològica, els Grups d’alfabetització per a persones nouvingudes o l’espai Dimecres Manetes.

Pel que fa a l’activitat expositiva, l’equipament acollirà del 2 al 20 de novembre la mostra Rubí vibra!, amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones; i del 23 de novembre al 19 de desembre, l’exposició del Casal d’Amistat Catalano Cubà José Martí Per molts anys, revolució!

Inscripcions
Les inscripcions per a les noves activitats es podran fer a partir del dilluns 15 d’octubre a les 10 h a través d’Internet al web cursos.ajuntamentrubi.cat o bé de manera presencial a l’Ateneu. Aquestes es podran formalitzar fins que s’exhaureixin les places.

Requereixen inscripció prèvia els cursos i tallers, les propostes familiars Robòtica familiar, Música per a petita infància, Teatre per a petita infància, el cicle Conta’m una òpera, les activitats de l’Aula d’Extensió Universitària i la formació per a entitats de l’OASE.