Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les inscripcions per a les noves activitats de l’Ateneu s’obriran el 15 de setembre L’equipament estrena el cicle d’actuacions “Rubí Rock Live Sessions” de la mà de l’Associació de Músics Rock de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les inscripcions per a les noves activitats de l’Ateneu s’obriran el 15 de setembre

L’equipament estrena el cicle d’actuacions “Rubí Rock Live Sessions” de la mà de l’Associació de Músics Rock de Rubí

L’Ateneu reprèn la seva programació amb una àmplia oferta de propostes (foto: Ajuntament de Rubí – Teresa Llordés).
L’Ateneu reprèn la seva programació amb una àmplia oferta de propostes (foto: Ajuntament de Rubí – Teresa Llordés)

L’Ateneu Municipal ja ho té tot a punt per encetar la nova programació de tardor. A partir del 15 de setembre, es podran fer les inscripcions per als cursos, els tallers i la resta d’activitats que en requereixin. Com ve sent habitual, en el cas de les propostes familiars, s’obriran un mes abans de la seva realització per facilitar-ne l’accés.

La programació de tardor arriba amb la novetat de les Rubí Rock Live Sessions, sessions musicals a càrrec de bandes de rock organitzades per l’Associació de Músics Rock de Rubí. Passaran per aquest cicle el grup de versions Va de Covers (15 de setembre) i la banda Throw the Dice (29 de setembre).

En l’apartat musical, repeteix la iniciativa recent D’Arrel, que acosta al públic músiques tradicionals d’arreu del món. Dins d’aquesta proposta, es donen a conèixer veus emergents i projectes singulars des de la proximitat del directe més despullat, amb la mínima microfonia i amplificació. La programació del cicle D’Arrel per a aquest trimestre està protagonitzada pel grup de música tradicional catalana Cor d’Arrels (14 de setembre), el duet eclèctic Duo Aigua (20 d’octubre), la formació de jazz i música oriental de Christos Barbas i Nabil Naïr (17 de novembre) i el duet folk de Lina León i Pau Baiges (15 de desembre).

La programació musical de l’Ateneu es completa amb els Vespres de jazz i versos, que posen en diàleg autors i autores del territori ─Juan Carlos Iglesias Capel, Fina Rozas i Carles Mercader─ amb música jazz; i l’11è Cicle de Jazz, que enguany inclou els concerts de Rai Paz Quartet (24 de setembre), Toni Solà Quartet (22 d’octubre) i Enrique Heredia Trio (19 de novembre), així com la proposta especial nadalenca Christmas! Swing Sing Song de l’Associació Jazz Rubí (17 de desembre).

L’Ateneu també proposa teatre per a aquesta tardor. Els dies 4 i 5 de novembre, la companyia de teatre rubinenca Esbarjo representarà el clàssic Un Dios salvaje sota la direcció de Mariona Checa.

D’altra banda, té continuïtat el cicle El Documental del Mes. Les pel·lícules programades són Remant a la deriva (22 de setembre), Lyra vs. IRA (27 d’octubre), Adeu, estimats haters (24 de novembre) i Nosaltres a l’endemà (22 de desembre).

   

Divulgació i propostes culturals per a tothom

Aquest trimestre, no falten les propostes divulgatives habituals a l’Ateneu. És el cas del Club de lectures de filosofia contemporània i del nou cicle Freud, amb filosofia, tots dos coordinats per Wenceslao Galán, i del Club de lectura criminal, que permetrà les persones assistents conversar amb els autors Sílvia Mayans, Rosa Ribes i Jordi Corbera. També està prevista el cicle literari centrat en la vida i obra de Mercè Rodoreda, a càrrec de Marina Porras; el Camps de Cotó 2.0 d’Andreu Fàbregas sobre música jazz; i el Conta’m una òpera, en què María José Anglés dona a conèixer els llibrets de la programació estable del Liceu.

La programació de l’Ateneu inclou igualment la presentació de llibre Al mig de la vida, jo de Marina Porras (pendent de data), i diverses conferències: La pedra de Rosetta i el desxiframent dels jeroglífics (23 de setembre), La indústria musical de Mabel Flores (2 de novembre), i Una educació sexual alternativa al porno (28 de novembre).

En l’àmbit de l’expressió i la creativitat, la ciutadania té a la seva disposició els habituals cursos d’aquarel·la i art urbà.

   

Activitats familiars

Les propostes familiars són un eix essencial de la programació de l’Ateneu. Aquest trimestre, tornen els tallers d’art i creativitat adreçats a infants a partir de 6 anys, amb sessions dedicades al Bestiolari fantàstic de Vallverdú (28 d’octubre), el fotomuntatge (18 de novembre) i els llibres animats (16 de desembre).

Al jardinet de l’Ateneu, s’ha tornat a programar teatre per a tota la famíla: Contes dins d’una ampolla (7 d’octubre) i El conillet que volia pa de pessic (11 de novembre).

I tampoc falten a la programació els Concerts en família, previstos els dies 30 de setembre, 25 de novembre i 2 de desembre.

Les inscripcions per a les activitats que en requereixen es poden fer presencialment o en línia a partir del 15 de setembre.

Objectius de Desenvolupament sostenible