Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les inscripcions per a les activitats de l’Estiu Jove s’obren l’11 de juny Formació i lleure conviuen en una programació d’activitats gratuïtes adreçada a joves d’entre 12 i 29 anys https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les inscripcions per a les activitats de l’Estiu Jove s’obren l’11 de juny

Formació i lleure conviuen en una programació d’activitats gratuïtes adreçada a joves d’entre 12 i 29 anys

Les activitats tindran lloc al juliol i al setembre.
Les activitats tindran lloc al juliol i al setembre

Un any més, el jovent de la ciutat podrà gaudir durant els mesos de juliol i setembre d’una gran varietat de propostes en el marc de l’Estiu Jove. Les inscripcions per als tallers i les activitats formatives gratuïtes es podran fer de l’11 al 22 de juny.

L’Espai Jove Torre Bassas acollirà dos cursos: un de 100 hores de monitors/ores de lleure infantils i juvenils (del 2 al 27 de juliol) i un de 20 hores de premonitors/es (del 2 al 6 de juliol). A més, s’han programat les píndoles formatives Aprendre a fer un bon currículum (11 de juliol) i Quins recursos hi ha a Rubí per trobar feina? (26 de setembre), vinculades a l’Assessoria sociolaboral.

Aquest juliol, l’Espai Jove Torre Bassas també oferirà diversos tallers gratuïts. Els joves de 12 a 16 anys podran gaudir de la proposta Fem deures, el grup de conversa en anglès Parlem a little bit?, un taller de cuina d’estiu i un de parkour, que els ensenyarà a fer acrobàcies arreu de la ciutat. Per als joves de 17 a 29 anys, s’han programat tallers de sonorització de directes, d’edició 3D amb el programa Blender i d’impressió 3D.

L’Estiu Jove també inclou aquest any diverses activitats lúdiques, com un campionat del videojoc League of Legends (2 de setembre) i la festa del 20è aniversari de l’Espai Jove Torre Bassas (15 de setembre). Durant els mesos de juliol i setembre, tampoc s’aturen els habituals serveis d’assessoria de l’Espai Jove Torre Bassas: Assessoria sociolaboral (3 i 17 de setembre), l’Espai d’orientació i acompanyament per a la sol·licitud de beques per a la continuïtat dels estudis (a partir del 3 de setembre), el Punt Jove LGTBI i el Consultori sexual i de parella (10 i 24 de juliol, i 4 de setembre).

Activitats als barris
Una part de les activitats de l’Estiu Jove es localitzaran als barris. El 5 de juliol, el curs es tancarà a la plaça de Salvador Allende amb una mostra d’activitats coordinada per Rubí Jove als Barris, Rubí Jove als Instituts i el programa Xprsa’t. Del 2 al 9 de juliol, diferents espais de la ciutat rebran també la visita de Rubí Jove amb l’objectiu de recollir propostes d’activitats per realitzar durant aquell mes. La iniciativa Fem estiu, fem plaça! passarà per la plaça situada davant el Centre Cívic del Pinar La Cruïlla (2 de juliol), la plaça de Ca n’Oriol (3 de juliol), la plaça de Salvador Allende (4 de juliol), la pista poliesportiva del Parc de la Pau i la Natura (6 de juliol) i la pista poliesportiva del carrer d’Edison (9 de juliol). Al juliol també tornarà la iniciativa La Nit és Jove, consistent en l’organització de tornejos nocturns de vòlei i futbol al pati de l’Escola Montessori. La programació als barris es completa amb cinema a la fresca a la pista poliesportiva del parc de la Pau i la Natura (13 de juliol) i a la pista poliesportiva d’El Pinar (20 de juliol).

Les inscripcions per als tallers de l’Estiu Jove es podran fer a partir del dilluns 11 de juny a través del web de Rubí Jove. En el cas dels cursos, les sol·licituds caldrà presentar-les de forma presencial a l’Espai Jove Torre Bassas a partir de la mateixa data.