Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les inscripcions per a la nova programació de l’Ateneu s’obren dilluns Les activitats del primer trimestre de l’any inclouen com a novetats el cicle “La música clàssica, amb perspectiva”, els cursos d’iniciació a la fotografia i d’escriptura criminal, i el retorn de la proposta “Personatges de la història de Rubí” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les inscripcions per a la nova programació de l’Ateneu s’obren dilluns

Les activitats del primer trimestre de l’any inclouen com a novetats el cicle “La música clàssica, amb perspectiva”, els cursos d’iniciació a la fotografia i d’escriptura criminal, i el retorn de la proposta “Personatges de la història de Rubí”

L’Ateneu ofereix programació per a infants i persones adultes (foto: Ajuntament de Rubí – Teresa Llordés).
L’Ateneu ofereix programació per a infants i persones adultes (foto: Ajuntament de Rubí – Teresa Llordés)

Les inscripcions per als nous cursos, tallers i activitats familiars de l’Ateneu Municipal s’obriran el proper dilluns 18 de desembre. La programació de l’equipament per al primer trimestre de l’any inclou propostes per a tots els públics, entre les quals figuren diverses novetats en l’àmbit de la formació i la divulgació.

Pel que fa als cursos, se n’estrena un d’iniciació a la fotografia impartit per Jordi Gatell, en què s’ensenyaran els fonaments bàsics d’aquesta disciplina. També és novetat un curs d’escriptura criminal, a càrrec de l’escriptora Susana Hernández, que donarà a conèixer de manera teòrica i pràctica els recursos i les claus per escriure novel·la criminal.

Un altra activitat destacada dins la nova programació és el nou cicle de conferències La música clàssica, amb perspectiva, que abordarà la història de la música centrada en la regió del nord del Mediterrani i les dones que l’han habitat, i que estarà dirigit per Mar Medinyà, historiadora de l’art especialitzada en música, màster en musicologia i violoncel·lista. D’altra banda, es recupera el cicle Personatges de la història de Rubí, de l’historiador rubinenc Eduard Puigventós, amb sessions dedicades a Anton de Borja, Santiago Grau Carol i Maria Blanca.

 

Coneixement i lleure

L’Ateneu ofereix opcions per a totes les edats i preferències. Els cursos, tallers i conferències en són un eix important, amb propostes com el cicle de conferències sobre la vida i l’obra de Mercè Rodoreda; els ja mencionats de Personatges de la història de Rubí i La música clàssica, amb perspectiva; el cicle Conta’m una òpera sobre la programació del Liceu; el Club de Lectura Criminal, que tornarà a comptar amb l’assistència d’alguns dels autors tractats; el Club de Lectures de Filosofia Contemporània i el curs Freud, amb filosofia.

També hi haurà formació en expressió i creativitat, com ara el curs d’aquarel·la i els nous, ja esmentats, d’iniciació a la fotografia i d’escriptura criminal.

Les persones usuàries del l’Ateneu també podran gaudir durant aquest trimestre de la presentació del llibre La comunitat de la mort de Josep M. Aragay (8 de febrer); de les conferències No tinguis por de les noves tecnologies... però tingues precaució (29 de febrer) i Drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l’atenció sanitària (7 de març); de les habituals observacions astronòmiques des de la torreta de l’equipament.

El cinema serà present amb una nova edició d’El Documental del Mes, que en aquesta ocasió portarà fins a l’Ateneu les pel·lícules Alis (26 de gener), Domingo, domingo (23 de febrer) i Petita escola (22 de març).

Pel que fa a la música, seguirà tenint un marcat protagonisme a la programació. Continuarà el cicle D’Arrel, dins del qual es podrà assistir als concerts de Joao Silva (19 de gener), Rusó Sala (16 de febrer) i Anna Amigó (15 de març). L’11è Cicle de Jazz ens portarà una jam session a càrrec de l’Associació Jazz Rubí (17 de març) i també podrem seguir gaudint dels Vespres de jazz i versos, amb vetllades protagonitzades per Laia Pujol (12 de gener), Tebu Guerra (9 de febrer) i Adrià Targa (1 de març). Les Rubí Rock Live Sessions repetiran amb l’actuació de Va de Covers (2 de febrer).

El teatre serà igualment present a la programació amb tres funcions de l’obra de Vuit Temps El que em dones (8 de març), dins els actes del Dia Internacional de les Dones; i la representació d’El mar (9 de març), també a càrrec de la companyia rubinenca.

 

Activitats familiars

Les propostes familiars són un dels grans èxits de la programació de l’Ateneu. Aquest trimestre, tornen els tallers d’art i creativitat adreçats a infants a partir de 6 anys, amb les sessions Animalades bestials. Un joc d’escultura (27 de gener), El bosc de textures. Dibuixem amb elements de la natura (24 de febrer) i Fem màscares picassianes (23 de març). També repeteixen els Concerts en família per a famílies amb infants de 0 a 5 anys.

D’altra banda, el 16 de març es farà una Matinal de contes i tallers per a la diversitat per a infants a partir de 4 anys.

 

Inscripcions

Els cursos, tallers i activitats familiars de l’Ateneu requereixen d’inscripció prèvia, que es podrà fer a partir del dilluns 18 de desembre en línia al web cursos.ajuntamentrubi.cat o bé de manera presencial a l'Ateneu. A causa de l'alta demanda, les inscripcions per a les propostes familiars de música i teatre s'obriran un mes abans de l'activitat per assegurar-ne la màxima accessibilitat.

Objectius de Desenvolupament sostenible