Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les escoles bressol municipals faran jornades de portes obertes a partir del 29 d’abril Els tres centres mostraran les seves instal·lacions i projectes pedagògics a les famílies interessades a matricular-hi els seus infants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les escoles bressol municipals faran jornades de portes obertes a partir del 29 d’abril

Els tres centres mostraran les seves instal·lacions i projectes pedagògics a les famílies interessades a matricular-hi els seus infants

Escola Bressol Municipal Lluna (foto: César Font).
Escola Bressol Municipal Lluna (foto: César Font)

Les escoles bressol municipals faran en els propers dies les seves jornades de portes obertes amb vista a les preinscripcions per al curs 2019-2020, que tindran lloc la primera quinzena de maig. El calendari és el següent:

  • EBM Sol, Solet: 29 d’abril, a partir de les 17.15 h
  • EBM La Bruna: 30 d’abril, a partir de les 17 h
  • EBM Lluna: 6 de maig, a partir de les 17.30 h

En el marc d’aquestes jornades, els tres centres públics faran una presentació del seu projecte pedagògic a les famílies assistents, les acompanyaran en un recorregut per les seves instal·lacions i els mostraran un audiovisual elaborat pel propi equip de les escoles, on queda plasmada la seva activitat diària. També està previst que els infants hi puguin gaudir de tallers i altres activitats.

Com a complement a les jornades de portes obertes, el proper dimecres 24 d’abril a les 18 h tindrà lloc una xerrada informativa sota el títol Preinscripció i matriculació a les escoles bressol municipals, a càrrec de tècniques del Servei d’Educació i de les direccions de les escoles bressol municipals. En aquesta trobada, que tindrà lloc al gimnàs de l’Escola Schola, s’explicarà com funciona tot el procés de preinscripció, inclosos els criteris que es tenen en compte, la puntuació i el calendari.

Com és habitual, les famílies interessades a assistir-hi comptaran amb un servei de canguratge gratuït, prèvia inscripció per correu electrònic a l’Oficina Municipal d’Escolarització () o per telèfon al 93 588 70 00 ext. 2424.

381 places a les escoles bressol municipals
El proper curs les tres llars d’infants municipals oferiran un total de 381 places de servei escolar ordinari, 127 per centre. En tots els casos aquesta oferta es complementarà amb un servei de menjador i amb un servei d’acolliment, que garanteix la cura i atenció dels infants abans i després del servei escolar.

El preu públic mensual de les escoles bressol municipals s’estableix mitjançant un sistema de tarifació social que té en compte el nivell de renda de la unitat familiar. A més, es contemplen bonificacions d’aquesta quota en els casos de famílies nombroses, monoparentals o amb una situació socioeconòmica desafavorida.

Per formalitzar la preinscripció, cal presentar la corresponent sol·licitud (disponible a rubi.cat/educacio) al centre escollit durant la primera quinzena del mes de maig ─les dates exactes es faran públiques pròximament─ acompanyada d’original i fotocòpia del llibre de família, original i fotocòpia del DNI o el NIE del pare i de la mare o dels tutors signants de la sol·licitud, i del full d’autorització per accedir a la consulta de dades econòmiques a altres administracions.