Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les entitats que treballen per la inclusió social s’acosten a la ciutadania en el marc de la jornada “Mou-te per Rubí” Durant la cita, que ha tingut lloc aquest dissabte a la rambla del Ferrocarril, s’han recollit productes alimentaris i d’higiene de primera necessitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les entitats que treballen per la inclusió social s’acosten a la ciutadania en el marc de la jornada “Mou-te per Rubí”

Durant la cita, que ha tingut lloc aquest dissabte a la rambla del Ferrocarril, s’han recollit productes alimentaris i d’higiene de primera necessitat

Els infants han jugat a escacs de la mà de Frater-Nadal (foto: Localpres) .
Els infants han jugat a escacs de la mà de Frater-Nadal (foto: Localpres)

La ciutadania rubinenca ha pogut acostar-se aquest dissabte a la feina que realitzen les els col·lectius que integren la Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social ─Càritas, Frater-Nadal, Creu Roja i l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV), sota la coordinació de l’Ajuntament─ i Comcau. Ha estat en el marc de la tercera edició del Mou-te per Rubí, una jornada solidària però amb un marcat caràcter lúdic que, un cop més, ha tingut lloc a la rambla del Ferrocarril.

Durant la trobada d’aquest dissabte, les entitats han programat diferents activitats adreçades especialment al públic infantil, com ara tallers de maquillatge, jocs d’escacs gegants, tallers de prevenció d’accidents i de primers auxilis, o activitats de reciclatge de joguines, entre d’altres. A més, també s’ha pogut gaudir d’una botifarrada popular i d’una xocolatada, així com d’exhibicions de zumba i d’un concert de música dels 80.

Totes aquestes propostes han tingut com a fil conductor un missatge a favor de la inclusió social, que també ha estat molt present en els parlaments que han ofert totes les entitats participants. Aquests col·lectius han incidit en la necessitat de mantenir la solidaritat amb els més desafavorits, ja que els efectes de la crisi econòmica encara són evidents en algunes llars rubinenques.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, que ha assistit a la jornada, ha destacat la importància de “visualitzar i reconèixer la feina que fan les entitats durant tot l’any en el marc d’una proposta festiva i familiar”. En la mateixa línia que els col·lectius que integren la Taula per la inclusió social, la responsable municipal ha fet una crida a “no abaixar la guàrdia i mantenir la solidaritat amb la ciutadania que més ho necessita”.

Recollida d’aliments i productes d’higiene
Les entitats organitzadores de la jornada solidària Mou-te per Rubí han aprofitat per fer una recollida d’aliments i articles d’higiene de primera necessitat amb l’objectiu de fer-los arribar a la gent amb pocs recursos del municipi. A l’espera del recompte definitiu, es calcula que s’han reunit més de 160 quilos d’aquests productes durant la jornada, que cal sumar als recollits en els dies previs a diferents espais de la ciutat. 

Imatges relacionades

Els infants, grans protagonistes de la jornada (foto: Localpres)
Els infants, grans protagonistes de la jornada (foto: Localpres)
La jornada ha tingut lloc a la rambla del Ferrocarril (foto: Localpres)
La jornada ha tingut lloc a la rambla del Ferrocarril (foto: Localpres)
Creu Roja ha sensibilitzat la ciutadania a través del joc (foto: Localpres)
Creu Roja ha sensibilitzat la ciutadania a través del joc (foto: Localpres)
La regidora Marta García (foto: Localpres)
La regidora Marta García (foto: Localpres)