Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les entitats de la ciutat poden participar en la definició del Pla d’equipaments municipals de Rubí La jornada de debat adreçada a les associacions tindrà lloc aquest dijous al Centre Cívic del Pinar – La Cruïlla https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les entitats de la ciutat poden participar en la definició del Pla d’equipaments municipals de Rubí

La jornada de debat adreçada a les associacions tindrà lloc aquest dijous al Centre Cívic del Pinar – La Cruïlla

La jornada de debat tindrà lloc al Centre Cívic del Pinar – La Cruïlla, un dels equipaments municipals de la ciutat (foto: Lídia Larrosa).
La jornada de debat tindrà lloc al Centre Cívic del Pinar – La Cruïlla, un dels equipaments municipals de la ciutat (foto: Lídia Larrosa)

Tothom qui ho desitgi pot participar a la jornada adreçada a entitats de la ciutat per tal de recollir les aportacions que enriquiran el Pla d’equipaments municipals 2016-2019. El document té per objectiu conèixer, ordenar, planificar i definir els usos de la xarxa d’equipaments municipals de la ciutat. El Pla d’equipaments vol ser l’eina que permeti a l’Ajuntament planificar la política futura d’aquests espais, inventariar la xarxa actual i facilitar el coneixement dels ja existents entre la població.

El document recollirà les competències, les necessitats de prestació de serveis i les disponibilitats dels diferents equipaments, tant municipals com de lloguer, i proposarà les actuacions a realitzar per adequar, optimitzar i millorar les dotacions existents i, si cal, crear-ne de noves.

Per tal d’enriquir el document final, l’Ajuntament de Rubí ha previst obrir a la participació ciutadana algunes fases del Pla d’equipaments. Per aquesta raó, aquest dijous 2 de juny s’ha organitzat una jornada de debat oberta a totes les entitats que ho desitgin. Durant aquesta trobada es crearan grups sectorials per abordar diferents àmbits: el lúdic i sòcio-cultural, l’esportiu, l’assistencial i sanitari, l’econòmic i formatiu, i l’administratiu. L’objectiu és que les entitats, que són usuàries habituals dels equipaments municipals, puguin donar la seva opinió sobre quines necessitats detecten i quines expectatives tenen. Al final de la jornada, totes aquestes aportacions i conclusions realitzades per cada grup es posaran en comú en el marc d’un plenari. Les associacions i particulars que encara estiguin interessades a participar en aquesta jornada de debat, que se celebrarà de 18 a 21 h al Centre Cívic del Pinar – La Cruïlla, s’hi han d’inscriure a través d’un formulari que es pot trobar a la pàgina web municipal.

Les aportacions de les entitats s’uniran a les dels treballadors i treballadores municipals que, mitjançant un formulari, també han donat la seva opinió per tal de detectar, des d’una visió tècnica, les mancances, disfuncions i necessitats existents al municipi pel que fa als equipaments. Pel que fa a la ciutadania no associada, s’ha habilitat un altre formulari d’aportacions a la pàgina web municipal. La participació ciutadana arriba després de les fases d’inventari i de diagnosi del Pla d’equipaments.

Un cop recollides les aportacions dels diferents col·lectius, s’organitzarà una sessió de retorn per presentar el document definitiu.