Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les ajudes a la pràctica esportiva subvencionaran també l’esport inclusiu La nova convocatòria s’obrirà en breu amb una dotació de 120.000 euros https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les ajudes a la pràctica esportiva subvencionaran també l’esport inclusiu

La nova convocatòria s’obrirà en breu amb una dotació de 120.000 euros

El regidor d’esports i l’alcaldessa han presentat la nova convocatòria a la premsa.
El regidor d’esports i l’alcaldessa han presentat la nova convocatòria a la premsa

La ciutadania podrà accedir en breu a la nova convocatòria de subvencions per a la pràctica de l’esport federat, els Jocs Esportius Escolars i les activitats esportives d’inclusió, corresponents a  temporada 2017-2018. Aquests ajuts estan adreçats a infants i joves de 4 a 18 anys de la ciutat que realitzen activitats esportives extraescolars a través d’entitats o d’associacions de mares i pares (AMPA). En aquesta edició, les subvencions s’amplien a activitats esportives d’inclusió i, tal i com ha acordat el ple municipal, també a infants i joves de Rubí que practiquen esport fora de la ciutat perquè no hi ha oferta d’aquella disciplina concreta al municipi. “La voluntat d’aquestes subvencions és facilitar l’accés a la pràctica esportiva i aconseguir que cap nen o nena de Rubí deixi de fer esport per raons econòmiques. Un dels eixos prioritaris sobre els quals pivota la nostra acció de govern són les persones i especialment el suport a aquelles que es troben en una situació desafavorida”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez. Enguany també s’ha establert un topall a la subvenció amb un màxim de 525 euros per sol·licitud, amb l’objectiu que no hi hagi desequilibris entre disciplines i s’especifiquen els conceptes subvencionables que inclouen la roba esportiva que es pot subvencionar fins a un màxim de 125 euros. “Considerem l’esport com una important eina educativa: A més de millorar la salut de la ciutadania, també té un gran impacte a nivell d’integració i socialització. Fomentant l’accés a l’esport, per tant, ajudem a la inclusió social dels infants i a la participació de tots els sectors de la població en la vida associativa, educativa, lúdica i cohesionadora que ofereixen les entitats locals”, ha conclòs. Les  beques esportives d’aquesta temporada estan dotades amb una partida pressupostària de 120.000,00 €.

Com la temporada passada, la concessió dels ajuts es farà segons la renda anual de la unitat familiar. La quantia concreta dependrà d’un sistema de gradació. En funció del nivell de renda, s’establirà el percentatge d’ajut que li correspondrà a la família sol·licitant. En el cas de les activitats d’inclusió, els percentatges de la subvenció s’incrementen un 5% per a aquelles famílies que tinguin dret a rebre un ajut parcial.

El termini per presentar les sol·licituds s’obrirà en els propers dies i es comunicarà a través de les entitats, les AMPA i les xarxes socials municipals. Les famílies disposaran de 15 dies hàbils per poder formalitzar la demanda a través de les Oficines d’Atenció a la Ciutadania.

A la convocatòria 2016-2017, es van rebre 376 sol·licituds, 317 de les quals van reunir tots els requisits per ser acceptades. En total, l’Ajuntament va concedir 80.000 euros en ajuts. Les sol·licituds es corresponien amb un total de 24 activitats esportives impartides per entitats i AMPA de disciplines diverses (futbol, bàsquet, volei, patinatge, natació, gimnàstica...).