Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Agents pel Civisme han dut a terme prop de 600 accions informatives sobre residus el darrer mes El reforç en la sensibilització de la correcta gestió de residus s’ha traduït amb el repartiment de material informatiu i atencions personalitzades a peu de contenidors https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les Agents pel Civisme han dut a terme prop de 600 accions informatives sobre residus el darrer mes

El reforç en la sensibilització de la correcta gestió de residus s’ha traduït amb el repartiment de material informatiu i atencions personalitzades a peu de contenidors

Les agents han fet l'acció a diferents punts  (Foto: Ajuntament).
Les agents han fet l'acció a diferents punts (Foto: Ajuntament)

Les Agents pel Civisme van iniciar a finals d’octubre una campanya informativa per reforçar la conscienciació sobre la necessitat de separar i llençar els residus de manera adequada, i per recordar la prohibició d’abandonar voluminosos al costat dels contenidors. Fan difusió del Telèfon Verd (900 130 130) i de la resta de serveis a l’abast de la ciutadania per a la gestió dels residus que no s’han d’abocar als contenidors. La iniciativa busca informar a la ciutadania de manera personalitzada i transmetre un missatge de corresponsabilitat per a una millor gestió dels residus i per uns carrers més nets i transitables.

Durant el primer mes d’aquesta acció, que s’ha concentrat al barri d’ El Progrés i Rubí 2000, les Agents pel Civisme han atès un total de 587 persones. Les trobades han tingut lloc a l’entorn de diferents bateries de contenidors, en el moment que les persones n’anaven a fer ús o amb els veïns i veïnes que estan de pas. Això ha permès resoldre dubtes sobre el terreny i informar de manera pràctica i eficient. A més, durant aquest període s’han repartit 315 desplegables informatius. Des del 26 de novembre, l’acció s’ha traslladat al barri de Les Torres, on es continuarà amb la mateixa dinàmica durant els propers divendres tarda i dissabtes matí del mes de desembre. La previsió és que durant el proper any, pugui fer-se també a d’altres barris com La Serreta o el Mercat.

Participació als Tallers d’acollida
D’altra banda, les Agents pel Civisme s’han sumat als tallers d’Acollida que s’ofereixen a les persones nouvingudes a Rubí. Són tallers que proporcionen diferents coneixements sobre la ciutat i els diferents serveis municipals. Es tracta de sessions informatives on es dona a conèixer la figura de l’agent pel civisme a la ciutat, la importància de la corresponsabilitat en la cura de l’espai públic i el respecte cap a la resta de persones i les normes de convivència. A més, es treballa també la normativa fixada a les ordenances municipals.

Tinença responsable d’animals, reciclatge i gestió de residus, convivència veïnal, mobiliari i espai públic, mobilitat i vehicles són els diferents temes que es posen sobre la taula des d’un punt de vista cívic.