Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les agents pel civisme amplien el seu radi d’acció La nova edició d’aquesta proposta, que fomenta el civisme i el bon veïnatge, serà present a les urbanitzacions i treballarà de prop amb les associacions de veïns https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les agents pel civisme amplien el seu radi d’acció

La nova edició d’aquesta proposta, que fomenta el civisme i el bon veïnatge, serà present a les urbanitzacions i treballarà de prop amb les associacions de veïns

La presentació s’ha fet a les portes del consistori (foto: Ajuntament - Localpres).
La presentació s’ha fet a les portes del consistori (foto: Ajuntament - Localpres)

Rubí ja compta amb una nova fornada d’agents pel civisme formada per quatre dones. Fa tres setmanes que el nou equip ja passeja pels carrers de la ciutat amb l’objectiu de fomentar el civisme i el bon ús de l’espai públic. L’equip està format per quatre dones rubinenques contractades a través d’un pla d’ocupació, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. És una acció pensada per a dones en situació d’atur de llarga durada i dificultats per accedir de nou al mercat laboral. El contracte és per a tres mesos de durada, amb la possibilitat d’allargar-lo tres mesos més.

Aquest dimecres al matí, s’ha presentat la iniciativa que, enguany, amplia el seu radi d’acció amb visites regulars a les urbanitzacions. A més, aquesta edició també té com a objectiu aprofundir en la proximitat amb la ciutadania i per això està previst que les agents mantinguin trobades amb les associacions de veïns. D’aquesta manera, es pretén millorar el contacte amb veïns i veïnes i un millor coneixement de les seves problemàtiques i necessitats.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha rebut les quatre agents a les portes del consistori. Martínez ha mostrat l’agraïment de la ciutat per la seva tasca i les ha encoratjat. L’alcaldessa ha destacat el paper de les agents pel civisme i com aquesta figura ja ocupa un paper destacat en els serveis municipals: “Creiem que aquesta figura hauria de ser una part estable de la plantilla municipal, perquè vetllen per la cura de l’espai públic i això és fonamental. Per això la nostra intenció és treballar durant aquest mandat perquè la plantilla municipal incorpori aquest servei”.

Les funcions d’aquest equip són informar i sensibilitzar dels beneficis del comportament cívic, atendre queixes, preguntes i suggeriments, detectar conductes incíviques i derivar als serveis municipals corresponents situacions que superin el seu àmbit.

Per dur a terme aquestes responsabilitats, les agents pel civisme reben formació en mediació, parcs i jardins, tinença d’animals, salut pública, medi ambient i seguretat, ja que aquestes són les principals qüestions a les quals hauran de donar resposta.

L’horari de servei de les agents és de dilluns a dissabtes de 9 a 13 h i dimarts i dijous, també de 15.30 a 19 h.