Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Antiga Estació exposa una trentena d'escultures de Xavier Costa La mostra "Màscares" es podrà visitar a l'equipament municipal a partir d'aquest divendres i fins al 18 de juliol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Antiga Estació exposa una trentena d'escultures de Xavier Costa

La mostra "Màscares" es podrà visitar a l'equipament municipal a partir d'aquest divendres i fins al 18 de juliol

Xavier Costa al seu estudi (foto: xaviercostaescultor.com).
Xavier Costa al seu estudi (foto: xaviercostaescultor.com)

L'Espai Expositiu Antiga Estació obre aquest divendres la mostra Màscares, de l'escultor gallec Xavier Costa. Es tracta d'una selecció d'una trentena de peces en pedra i fusta inspirades en la fesomia humana; un conjunt d'obres de petit i mig format que exemplifiquen perfectament el procés creatiu de Costa i la seva investigació constant al voltant de les formes escultòriques.

Les peces escollides són només una petita part de la producció de Costa, tenint en compte que té més de 2.000 escultures inventariades a dia d'avui. Durant dècades, l'artista afincat a Barcelona ha explorat de manera incansable la representació volumètrica del cos humà i més concretament de les dones, protagonistes absolutes de la seva obra. Ho fa amb un estil que rebutja tant el realisme tradicional com l'abstracció pura, que remet al neocubisme i a les peces biomòrfiques de Jean Arp. Els materials amb què treballa són la pedra, la fusta i el ferro.

Des del 1974, quan va exposar per primer cop a Terrassa, Costa acumula més de 50 mostres individuals i diverses de col·lectives. Tres galeries de Barcelona i Ourense disposen d'obra seva en dipòsit.

Màscares es podrà visitar gratuïtament a l'Espai Expositiu Antiga Estació entre el 30 d'abril i el 18 de juliol. L'horari d'obertura de l'equipament és de dijous a dissabte, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h; i els diumenges i festius, d'11 a 14 h.