Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament organitza una xerrada sobre la intimitat i la llibertat de les persones amb discapacitat intel·lectual La conferència es podrà seguir en línia el proper 9 de juny i anirà a càrrec de Joan Canimas Brugué, doctor en filosofia i expert en ètica aplicada https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament organitza una xerrada sobre la intimitat i la llibertat de les persones amb discapacitat intel·lectual

La conferència es podrà seguir en línia el proper 9 de juny i anirà a càrrec de Joan Canimas Brugué, doctor en filosofia i expert en ètica aplicada

La xerrada aborda la importància de la intimitat i la llibertat en les persones amb discapacitat.
La xerrada aborda la importància de la intimitat i la llibertat en les persones amb discapacitat

El proper dimecres 9 de juny, a les 17 h, tindrà lloc la ponència en línia La intimitat i la llibertat de les persones amb discapacitat intel·lectual, organitzada per l'Ajuntament de Rubí i impartida per Joan Canimas Brugués, doctor en filosofia, expert en ètica aplicada i professor de la Universitat de Girona. La xerrada s'emmarca en el Pla d'atenció a les persones amb discapacitat i diversitat funcional de Rubí i té com a objectiu sensibilitzar i aportar coneixement sobre el tema al conjunt de la població.

A l'hora de plantejar la seva ponència, Canimas parteix de la idea que la discapacitat no prové únicament de factors biològics, sinó també educatius, socialitzadors, de convivència o d'actituds, entre d'altres. Així ho recull el preàmbul de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (ONU, 2006): "La discapacitat resulta de la interacció entre les persones amb deficiències i les barreres que es deuen a l’actitud i l’entorn que eviten la seva participació plena i efectiva en la societat, en igualtat de condicions amb els altres". Segons Canimas, hi ha bones raons per considerar que la intimitat i la llibertat són dos valors bàsics de la condició humana que, encara avui, no es respecten com caldria quan es tracta de persones amb discapacitat intel·lectual, la qual cosa fa augmentar les seves dificultats d'integració.

La conferència La intimitat i la llibertat de les persones amb discapacitat intel·lectual es podrà seguir de manera telemàtica a través de la plataforma Zoom. Per poder-hi assistir, només cal inscriure's a través del correu de l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional: oadf@ajrubi.cat.

Gràcies a la col·laboració de l'entitat ACAPPS, la ponència serà subtitulada per tal de facilitar la participació de les persones amb discapacitat auditiva.