Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Rubí obté per 3r any consecutiu el segell Infoparticipa Poc més del 10% dels ajuntaments catalans obtenen el guardó de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que reconeix la qualitat i la transparència de les pàgines webs municipals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament de Rubí obté per 3r any consecutiu el segell Infoparticipa

Poc més del 10% dels ajuntaments catalans obtenen el guardó de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que reconeix la qualitat i la transparència de les pàgines webs municipals

Representants de les administracions guardonades (foto: Localpres).
Representants de les administracions guardonades (foto: Localpres)

L'Ajuntament de Rubí ha rebut, per tercer any consecutiu, el Segell Infoparticipa que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquest distingeix la transparència i les bones pràctiques dels webs d'ajuntaments, consells comarcals i diputacions. En aquesta 5a edició dels guardons, el consistori rubinenc ha obtingut el 98,08% dels indicadors de transparència establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural ─51 dels 52 indicadors─ i, per tant, ha estat distingit novament amb el Segell Infoparticipa.

El segell Infoparticipa s'atorga a partir dels 52 indicadors establerts pel LPCCP partint de la Llei de Transparència. La distinció s'entrega a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població. El cas de les localitats amb més de 50.000 habitants, s'exigeix un 95% d'indicadors positius i, en el cas dels municipis amb menys de 1.000 habitants, s'atorga a partir del 75% d'indicadors positius. Aquest any, han rebut la distinció 92 ajuntaments i tres més han obtingut una menció especial. Així, dels 947 municipis de Catalunya, només 193 aconsegueixen aprovar i, els que obtenen el segell o la menció, són en total 95, és a dir, poc més del 10%. Un 33% dels municipis que obtenen el segell tenen alcaldesses, quan el percentatge total d'ajuntaments catalans encapçalats per dones és del 19,7%.

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, destaca la importància d'obtenir el segell per tercer any consecutiu: "La transparència és una prioritat que es renova de manera constant: la ciutadania ha de tenir accés a tota la informació de la seva administració en tot moment i això vol dir actualitzar continguts i serveis constantment, per això estem tan satisfets per rebre per tercer cop el segell Infoparticipa".

Els 52 indicadors avaluats giren al voltant de cinc preguntes bàsiques a les quals la ciutadania té dret a tenir resposta: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col•lectius i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.