Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Rubí i la Generalitat de Catalunya acorden la construcció de l'Escola del Bosc El Consistori aportarà el 10% del cost total de l'obra, que s'estima en una quantitat aproximada de 4 milions d'euros https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament de Rubí i la Generalitat de Catalunya acorden la construcció de l'Escola del Bosc

El Consistori aportarà el 10% del cost total de l'obra, que s'estima en una quantitat aproximada de 4 milions d'euros

L'Escola del Bosc s'ubica actualment en mòduls prefabricats (foto: Ajuntament de Rubí - César Font).
L'Escola del Bosc s'ubica actualment en mòduls prefabricats (foto: Ajuntament de Rubí - César Font)

L'Ajuntament de Rubí i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya han arribat a un acord per a la construcció de l'Escola del Bosc que es concretarà en la imminent signatura del conveni corresponent entre les dues administracions.

El conveni concretarà els terminis de la inversió, que significa una corresponsabilitat entre Ajuntament i Departament: l'Ajuntament aportarà el 10% del total de l'obra (projecte, licitació, construcció), que s'estima en una quantitat aproximada de 4 milions d'euros. Rubí abonarà aquest 10% en diferents terminis i segons la planificació econòmica del Consistori. L'execució de l'edifici anirà a càrrec d'Infracat (antic GISA).

El nou edifici de l’Escola del Bosc tindrà capacitat per encabir una línia d'alumnat, però la construcció permetrà incorporar nous espais en funció de les futures necessitats del centre. La redacció del projecte inclourà un procés participatiu perquè la comunitat educativa de l’escola pugui prendre part en el procés de decidir com seran els espais educatius del nou edifici.

L'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el Director General de Centres Públics de la Generalitat de Catalunya, Josep González Cambray, han tancat l’acord en una reunió que ha tingut lloc aquest dimarts, després de mesos de negociacions. Les dues institucions presentaran públicament el conveni i les condicions de l’entesa tan aviat com sigui possible. “L’Escola del Bosc tindrà, per fi, un edifici digne per a la seva comunitat educativa. Com a Ajuntament, ens en corresponsabilitzem i assumim una inversió importantíssima per donar resposta a una necessitat urgentíssima de la ciutat”, ha dit Martínez.

L’Escola del Bosc té instal·lacions provisionals en barracons des de fa 10 anys. L’acumulació de cursos ha fet que els mòduls i l’espai que els envolta mostrin signes de degradació importants. A més, la mateixa rigidesa d’aquest tipus de construcció ha impedit a l’escola disposar de tots els espais polivalents que necessitaria i es troba actualment dividida en dos blocs. El consistori reclama la construcció de l’edifici des de 2006, quan ja es van cedir a l’administració catalana els terrenys del carrer Mallorca on s’ha d’aixecar l’edifici.