Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament acosta als infants la realitat de les persones amb diversitat funcional El Consistori ha editat un llibret que inclou el manifest del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional 2020 i la seva traducció a pictogrames https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament acosta als infants la realitat de les persones amb diversitat funcional

El Consistori ha editat un llibret que inclou el manifest del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional 2020 i la seva traducció a pictogrames

El llibre posa sobre paper el darrer manifest del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional (foto: Ajuntament de Rubí).
El llibre posa sobre paper el darrer manifest del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional (foto: Ajuntament de Rubí)

L'Ajuntament ha començat a distribuir aquesta setmana el llibret Persones essencials, que recull, en un format adaptat als infants, el manifest de l'última edició del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional. La publicació es farà arribar a l'alumnat d'infantil i primària de les dinou escoles públiques i concertades de la ciutat, i també se'n destinaran exemplars a les entitats que treballen en l'àmbit de la diversitat funcional.

El passat 3 de desembre, Rubí va commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional amb una programació adaptada a la situació de pandèmia, que incloïa la difusió del tradicional manifest en format audiovisual. El text, elaborat per les entitats i serveis de l'àmbit sota el lema Persones essencials, es va acompanyar de la seva traducció en pictogrames gràcies a la col·laboració de RubíTEA. "El resultat va ser especialment emotiu i, sobretot, efectiu a l'hora de transmetre com viuen i com se senten les persones amb diversitat funcional. Per això vam pensar que seria bona idea convertir-lo en un petit llibret de fàcil comprensió per als més joves", ha explicat la regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer Polo, qui ha afegit: "Si volem un Rubí plenament inclusiu, és indispensable treballar en la sensibilització de les futures generacions".

El llibret s'obre amb una presentació de l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. A continuació, es pot llegir el text íntegre del manifest il·lustrat amb pictogrames, que faciliten la lectura de les persones amb trastorn de l'espectre autista i dels infants més petits. La publicació es tanca amb una breu presentació de totes les entitats i serveis de l'àmbit, que són coautores del text: APDIR, l’AFA del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, l’Associació L’Estel, AVAN, el Club Escola de Futbol Can Mir, el Club Esportiu Horitzó, DAPSI, Font del Ferro, la Llar Ca n’Alzamora, l’ONCE, RubíTEA i el Servei de Rehabilitació Comunitària en Salut Mental.

La commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional 2020 va ser especial ja que, durant l'any passat, la pandèmia va tenir un gran impacte en el col·lectiu de les persones amb discapacitat. La situació d'aïllament, especialment durant els primers mesos de confinament, els va portar a un trencament de les seves rutines diàries, tan necessàries per al seu procés de creixement i autonomia personal.