Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La web de l’Ajuntament renova el segell Infoparticipa Aquest reconeixement a la transparència del portal municipal s’ha aconseguit per vuitena vegada consecutiva, la quarta ocasió amb un 100% de la puntuació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La web de l’Ajuntament renova el segell Infoparticipa

Aquest reconeixement a la transparència del portal municipal s’ha aconseguit per vuitena vegada consecutiva, la quarta ocasió amb un 100% de la puntuació

El coordinador de l’àmbit d’alcaldia ha recollit el distintiu (Foto: Ajuntament).
El coordinador de l’àmbit d’alcaldia ha recollit el distintiu (Foto: Ajuntament)

La web de l’Ajuntament de Rubí, Rubi.cat, ha renovat el segell Infoparticipa amb el 100% de la puntuació. Aquest és un reconeixement que atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Aquesta és la vuitena vegada que la web municipal rep aquest reconeixement a la informació que ofereix a la ciutadania. A més, és la quarta ocasió que aprova la totalitat de paràmetres analitzats, la trercera de manera consecutiva.

Aquest guardó analitza i avalua 52 indicadors presents a les webs de diferents Ajuntaments catalans, . L’avaluació es basa en tres eixos: qui són els i les representants polítics?, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius? i quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana?

La regidora de Transparència, Elena Montesinos Pujante, ha valorat aquest reconeixement: “aquest reconeixement va més enllà de la feina que s'està fent, és també una mostra del compromís que adquirim amb la ciutadania per aprofundir en l'accés a la informació, el retiment de comptes i la participació”.

En aquesta edició s’han avaluat 135 Ajuntaments, 10 consells comarcals i tres diputacions. El de Rubí és un dels 45 consistoris que han assolit el total de la puntuació.

El Segell Infoparticipa ha arribat a la desena edició avaluant els webs municipals (vuitena respecte als consells comarcals i setena en el cas de les diputacions) Els cinquanta-dos indicadors establerts pel ComSEt estan basats en la Llei de Transparència estatal de 2013 i en la Llei catalana 10/2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern. El Segell Infoparticipa s’atorga als municipis que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població. En el cas de Rubí, com a ajuntament de més de 50.000 habitants, calia superar el 95% dels indicadors per rebre el reconeixement

Objectius de Desenvolupament sostenible