Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula d'entitats per la inclusió social organitza una nova recollida d'aliments coincidint amb Sant Galderic Les entitats preparen també la 1a Jornada Solidària, que tindrà lloc el 25 d’octubre a Ca n’Oriol https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-taula-dentitats-per-la-inclusio-social-organitza-una-nova-recollida-daliments-coincidint-amb-sant-galderic/@@images/image/preview

La Taula d'entitats per la inclusió social organitza una nova recollida d'aliments coincidint amb Sant Galderic

Les entitats preparen també la 1a Jornada Solidària, que tindrà lloc el 25 d’octubre a Ca n’Oriol

Recollida d'aliments durant Sant Galderic 2013 (foto: Localpres).
Recollida d'aliments durant Sant Galderic 2013 (foto: Localpres)

La Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social, integrada per Creu Roja, Frater Nadal, ASAV i Càritas sota la coordinació de l’Ajuntament, organitzarà una nova recollida d’aliments solidària el proper dissabte 18 d’octubre, coincidint amb la celebració de la Fira de Sant Galderic. Les persones interessades a col·laborar-hi podran fer les seves aportacions en una parada situada a l’alçada del número 46 de l’avinguda de Barcelona.

Amb aquesta nova iniciativa, la Taula d’entitats vol donar resposta a la ciutadania que, com a conseqüència de la crisi, no pot cobrir les necessitats més bàsiques. Al llarg d’aquest 2014, els col·lectius que integren aquest òrgan han ajudat un total de 2.090 famílies, de manera que 6.954 persones s’han beneficiat de forma directa o indirecta d’alguns dels seus projectes relacionats amb l’atenció de rubinencs i rubinenques afectats per la crisi.

Durant aquest any, s’han fet altres recollides d’aliments, que han permès reunir un total de 1.505 quilos de menjar: se’n van aconseguir 332 quilos coincidint amb el Dictat solidari; 1.023 durant La Botiga al Carrer; i 150 més amb motiu de la representació de l’obra teatral ¡Ay, Carmela!

1a Jornada solidària
Davant la situació de vulnerabilitat social i econòmica que pateixen moltes famílies, la voluntat de la Taula d’entitats és créixer i organitzar més iniciatives solidàries que permetin ajudar aquestes persones però també sensibilitzar el conjunt de la població. En aquesta línia, i a partir d’una iniciativa del col·lectiu Comcau Rubí, s’ha programat la 1a Jornada Solidària Mou-te per Rubí, que tindrà lloc al Parc de Ca n’Oriol el proper 25 d’octubre. Es tracta d’una proposta lúdica i familiar amb actuacions musicals, màgia, jocs infantils, concursos i exhibicions, que es desenvoluparà entre les 11 h i les 23 h. Durant la jornada, les entitats informaran els assistents sobre com poden col·laborar amb elles i a qui va destinada la seva ajuda.