Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2017 busca donar una nova vida als objectes L’objectiu d’aquesta iniciativa, que es durà a terme del 18 al 25 de novembre, és aconseguir reduir la generació de deixalles https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2017 busca donar una nova vida als objectes

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que es durà a terme del 18 al 25 de novembre, és aconseguir reduir la generació de deixalles

Enguany, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus se centra en allargar la vida dels objectes per prevenir residus.
Enguany, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus se centra en allargar la vida dels objectes per prevenir residus

L’Ajuntament de Rubí se suma un any més a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que aquest any se celebra del 18 al 25 de novembre sota el tema donem-li una nova vida. Durant aquests dies, s’organitzaran a la ciutat prop d’una trentena d’activitats de sensibilització per aconseguir reduir la generació de deixalles.

L’edició d’enguany se centra en allargar la vida als objectes que encara són útils promovent la reparació, les donacions i els mercats d'intercanvi i de segona mà. “La prevenció és una de les millors armes que tenim al nostre abast per poder reduir la generació de residus”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez. “Amb aquestes accions estalviem residus, diners i cuidem el medi ambient”.

Les activitats arrencaran dissabte 18 de novembre amb La Gran Acció. Entre les 10.30 i les 14 h, la plaça del Doctor Guardiet i el carrer Montserrat acolliran diferents activitats: el Refira’t ─un mercat de segona mà─, la Trocalleria ─hi podreu portar objectes en bon estat que ja no necessiteu i els podreu intercanviar per altres que hauran donat altres ciutadans─, una activitat de recollida de roba usada, una sessió especial del Dimecres manetes al carrer, la proposta Encara podem donar molt de joc! ─donacions de joguines en bon estat a les entitats Asav i Frater-Nadal─, l’exposició Roba Amiga, l’actiivtat I trio perquè em toca! i múltiples activitats infantils.

Durant tota la setmana, la ciutadania podrà gaudir de diverses propostes amb el concepte de prevenció com a eix prinicipal.

Així, s’han programat sis Ecotallers en clau de re que, entre d’altres, mostraran als participants com reparar grans electrodomèstics com ara la rentadora o la nevera. I també s’ha organitzat una nova jornada de neteja de l’entorn natural a Can Xercavins i una visita al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, entre d’altres.

Tots els detalls de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus es poden consultar al web de l’Ajuntament.

Iniciativa a nivell europeu
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa que es realitza simultàniament arreu d'Europa i que té com a objectiu organitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus durant tota una setmana.

Des del 2009, Rubí s’ha sumat a aquesta proposta organitzant i donant suport a múltiples activitats obertes a la ciutadania sobre reparació, reutilització, malbaratament alimentari, jornades de neteja de l'entorn natural i molt més.

Amb l'adhesió a aquest projecte es busca contribuir a la reducció de residus als municipis d'arreu d'Europa, sensibilitzar envers aquesta problemàtica i, a llarg termini, canviar els patrons de comportament sobre la prevenció de residus.