Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La segona edició del Rubimot suma 383 concursants A través d’aquest joc lingüístic, que s’ha desenvolupat a les parades del Mercat Municipal i als comerços de l’entorn, els i les participants han adquirit coneixement de vocabulari específic del mercat i l’alimentació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La segona edició del Rubimot suma 383 concursants

A través d’aquest joc lingüístic, que s’ha desenvolupat a les parades del Mercat Municipal i als comerços de l’entorn, els i les participants han adquirit coneixement de vocabulari específic del mercat i l’alimentació

Les guanyadores del concurs al Mercat Municipal (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Les guanyadores del concurs al Mercat Municipal (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El concurs lingüístic Rubimot s’ha tancat aquest dijous amb l’entrega dels lots de productes del Mercat Municipal que s’han sortejat entre les 383 persones que han participat en el joc. Les guanyadores de la segona edició de la proposta són Martha Sakamoto, Veronika Sánchez, Rossana Falcón i Oussama El Hoauri (CNL); Núria Oller Janer i l’alumnat de les aules d’acollida de l’INS Teresa Altet, l’INS Estatut, l’INS JV Foix i l’escola Pau Casals.  Els guanyadors i guanyadores han rebut els premis de mans del president de l’Associació d’Adjudicataris del Mercat Municipal, Rafael López Vidal; el regidor d’Educació en funcions, Víctor García Correas, i representants del Servei Local de Català i dels Serveis Educatius de la Generalitat de Catalunya.

El Rubimot és una gimcana lingüística sobre vocabulari relacionat amb el comerç que es pot jugar al Mercat Municipal de Rubí. La segona edició de la proposta ha incorporat establiments de l’entorn de l’equipament municipal: la llibreria Lectors al tren!, la floristeria Zhang, la botiga de roba Pepi Vega, Optimus: Ferreteria El Mercado, Juanita confeccions, teixits i merceria i la farmàcia Arumí March.

Cada parada o establiment participant tenia un cartell amb vocabulari relacionat amb el seu sector comercial en català, castellà, anglès, francès, àrab i xinès. Per accedir al joc, els i les participants podien descarregar un codi QR de cada cartell i respondre correctament diverses preguntes sobre lèxic en català, que inclouen frases fetes i mots específics. A través d’aquest joc lingüístic, els i les participants han adquirit coneixement de vocabulari, han comparat el lèxic de les llengües majoritàries que es parlen a la ciutat i han après frases fetes en català.

El Rubimot és una iniciativa conjunta del Pla Educatiu d’Entorn, l’Ajuntament de Rubí, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, l’Associació d'Adjudicataris del Mercat Municipal i el Servei Local de Català de Rubí, del Consoci de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí.

Objectius de Desenvolupament sostenible