Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La recaptació de les entrades de LOS40 Primavera Pop i del RRandom permetrà ampliar els ajuts socials destinats a la ciutadania rubinenca L'Ajuntament farà arribar l'import íntegre de les localitats a Creu Roja, entitat encarregada de la gestió de les targetes moneder per a alimentació bàsica https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-recaptacio-de-les-entrades-de-los40-primavera-pop-i-del-rrandom-permetra-ampliar-els-ajuts-socials-destinats-a-la-ciutadania-rubinenca/@@images/image/preview

La recaptació de les entrades de LOS40 Primavera Pop i del RRandom permetrà ampliar els ajuts socials destinats a la ciutadania rubinenca

L'Ajuntament farà arribar l'import íntegre de les localitats a Creu Roja, entitat encarregada de la gestió de les targetes moneder per a alimentació bàsica
LOS40 Primavera Pop tindrà lloc al parc del Castell (foto: Ajuntament - Lali Puig).
LOS40 Primavera Pop tindrà lloc al parc del Castell (foto: Ajuntament - Lali Puig)

Tota la recaptació obtinguda amb la venda d'entrades del concert LOS40 Primavera Pop i del Rubí Random Music Festival es destinarà al Pla Creu Roja RESPON, mitjançant el qual l'organització atén moltes de les situacions d'emergència derivades de la pandèmia de la COVID-19. Segons l'acord a què han arribat l'Ajuntament de Rubí i l'entitat humanitària, els diners serviran concretament per ampliar el pressupost dedicat a les targetes moneder per a alimentació bàsica que es distribueixen entre la població més vulnerable de Rubí.

Els Serveis Socials municipals es coordinen amb la Creu Roja per determinar les persones beneficiàries d'aquest recurs i la seva temporalitat. Es tracta d'un model d’ajuda social que potencia la normalització de les persones destinatàries, ja que els permet aconseguir els aliments en establiments de proximitat, sense necessitat d’acudir a espais benèfics. El 2020, moment de major impacte de la pandèmia, aquesta modalitat d'ajut social va arribar a un total de 1.067 famílies (3.313 persones).

Abans de la irrupció de la COVID-19, l’Ajuntament de Rubí ja disposava d’un conveni amb Creu Roja per a la distribució d’aquestes targetes moneder entre població amb pocs recursos econòmics. La situació d'emergència sanitària va obligar a fer-ne un contracte d'urgència per poder ampliar l'ajuda i arribar a més famílies afectades per la crisi.

 

Entrades exhaurides

Enguany és el primer cop que el macroconcert de LOS40 Primavera Pop se celebra al parc del Castell i que fa necessària l'adquisició d'entrada. El requisit, indispensable per al correcte control de l'aforament en un moment en què cal extremar encara totes les mesures de seguretat, no va impedir que les prop de 1.300 localitats disponibles s'exhaurissin en poques hores.

"Era molt important que, si havíem de demanar entrada per a espectacles tradicionalment gratuïts, el cost repercutís en la nostra ciutadania i, en concret, en aquella més vulnerable. Estem contents que, en el cas de LOS40 Primavera Pop i del RRandom, la música es posi al servei d'una bona causa", ha conclòs l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Les entrades per als diferents concerts del Rubí Random Music Festival, que arrenquen el proper diumenge amb l'actuació d'Andrés Suárez, es poden adquirir ja a través de la plataforma rubi.koobin.cat.