Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La qualitat i transparència de la web municipal, reconegudes per quarta vegada consecutiva La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) atorga per quart any consecutiu el segell Infoparticipa que distingeix la transparència i les bones pràctiques dels webs d'ajuntaments, consells comarcals i diputacions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La qualitat i transparència de la web municipal, reconegudes per quarta vegada consecutiva

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) atorga per quart any consecutiu el segell Infoparticipa que distingeix la transparència i les bones pràctiques dels webs d'ajuntaments, consells comarcals i diputacions

Acte de lliurament (Foto: Universitat Autònoma de Barcelona).
Acte de lliurament (Foto: Universitat Autònoma de Barcelona)

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha lliurat aquest dimecres el Segell Infoparticipa a diverses administracions. La web municipal Rubi.cat és una de les que ha rebut aquest reconeixement i ho ha fet per quarta vegada consecutiva.

Aquest distintiu avala la qualitat i la transparència de la informació publicada a les pàgines webs d’ajuntaments, consells comarcals i diputacions. L’examen es fa a partir del compliment o no de 52 indicadors que fixa el LPCCP a partir de la Llei de Transparència.

Enguany, la pàgina web de l’Ajuntament de Rubí ha complert amb 51 d’aquests conceptes, és a dir, que cobreix el 98,08% de les exigències que estableix el segell. Aquest és el mateix resultat obtingut en l’anàlisi duta a terme pel laboratori el 2018. Per rebre aquesta distinció, cal obtenir un resultat superior al 95% en el cas de les ciutats de més de 50.000 habitants.

Els 52 indicadors avaluats giren al voltant de cinc preguntes bàsiques a les quals la ciutadania té dret a tenir resposta: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.