Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La propera jornada “Rubiemprèn” estarà dedicada a la indústria intel·ligent Ja estan obertes les inscripcions per a la gran cita anual de l’emprenedoria, que tindrà lloc el proper 27 de novembre a la Masia de Can Serra https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La propera jornada “Rubiemprèn” estarà dedicada a la indústria intel·ligent

Ja estan obertes les inscripcions per a la gran cita anual de l’emprenedoria, que tindrà lloc el proper 27 de novembre a la Masia de Can Serra

La indústria intel•ligent o 4.0 és un dels camins que estan prenent algunes empreses per millorar la seva competitivitat (foto: Localpres).
La indústria intel•ligent o 4.0 és un dels camins que estan prenent algunes empreses per millorar la seva competitivitat (foto: Localpres)

La jornada Rubiemprèn 2015, organitzada per l'Oficina de Serveis a l'Empresa (OSE) de l'Ajuntament de Rubí, se celebrarà el proper 27 de novembre al Fòrum de la Masia de Can Serra sota el títol La indústria intel·ligent, indústria 4.0. D’aquesta manera, la gran cita anual de l'emprenedoria vol abordar el gran repte que suposa per a les empreses la integració de les tecnologies de la informació en els seus processos productius.

Rubiemprèn s'adreça a persones emprenedores, empresaris/es i responsables de companyies que volen conèixer com estan treballant altres empreses per seguir sent competitives en un món en constant reconfiguració. La indústria 4.0 o indústria intel·ligent és un concepte nou que defineix un canvi en la manera d’organitzar els mitjans de producció, basat en la integració de les tecnologies de la informació en els processos industrials. Aquesta nova via parteix de la constatació que el desenvolupament tecnològic optimitza el funcionament de l’empresa, de manera que es redueixen costos i es guanya en eficiència i sostenibilitat. Durant la jornada del proper 27 de novembre, es convidarà els assistents a reflexionar sobre si el teixit industrial de Rubí està preparat per afrontar aquest repte, posant l’accent en el fet que la voluntat d’adaptar-se a la indústria 4.0 és un tret que distingeix les companyies més emprenedores.

El regidor responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha defensat l’interès que té la jornada Rubiemprèn per a l’empresariat i les persones emprenedores de la ciutat: “L’Ajuntament ha de comptar entre les seves funcions facilitar informació i coneixement al teixit econòmic local per tal d’ajudar-lo a ser més competitiu. Aquest és precisament un dels objectius principals de la jornada d’enguany, que aborda un tema que creiem de gran importància per al futur de les nostres empreses”.

El Rubiemprèn arrencarà a les 10 h amb l’obertura oficial a càrrec de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i les intervencions de Josep Prats, director gerent de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, i de Sergi Busquets, vicepresident del Fòrum Empresarial Cecot Rubí. A continuació, el coordinador de projectes de recerca i desenvolupament de l’Àrea de Dispositius, Disseny i Enginyeria del Centre Tecnològic Leitat, Magí Galindo, exposarà la seva visió sobre la indústria 4.0 i analitzarà quina és la situació en què es troba actualment.

El programa seguirà amb una taula rodona que comptarà amb la participació de Jordi Segura, director de producció de Continental, Roberto Alonso, business developer de Wetron Automatización, i Joan Gòdia, director d’operacions de Dermofarm, que explicaran l’adaptació de les seves respectives empreses a la indústria 4.0 i debatran sobre els principals reptes per al desenvolupament d’aquesta nova via.

La jornada Rubiemprèn es tancarà al voltant de les 12.15 h amb el tancament a càrrec del regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

Inscripcions obertes
Les inscripcions per a la jornada Rubiemprèn són gratuïtes i es poden realitzar ja a través del web de Rubiempresa, on també es poden consultar els detalls sobre l’acte. Rubiemprèn és una de les accions incloses al Pla de mesures anticrisi 2015 i compta amb el suport del Catalonia Innovation Triangle (CIT), el Fòrum Empresarial Cecot Rubí, la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa i la Diputació de Barcelona.