Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La participació a Rubí és del 62,99% a les 18 h L’afluència a les urnes supera en més de 17 punts la registrada el 2016 i és la més alta des que es disposa de dades d’avanços de participació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La participació a Rubí és del 62,99% a les 18 h

L’afluència a les urnes supera en més de 17 punts la registrada el 2016 i és la més alta des que es disposa de dades d’avanços de participació

Ambient en un dels col·legis electorals (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig).
Ambient en un dels col·legis electorals (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)

A les 18 h, un total de 34.564 rubinencs i rubinenques havien votat a les eleccions generals. Aquesta participació representa un 62,99% del cens, un percentatge molt superior al registrat durant els darrers comicis estatals, el 2016, quan la participació va ser del 45,75% a la mateixa hora. Es tracta, de fet, del percentatge més alt des que es disposa de dades d’avanços de participació (1986). Fins a la data, havien estat els comicis generals del 2004 els que havien registrat a aquesta hora una participació més elevada (60,3%).

En aquesta jornada electoral, 54.876 veïns i veïnes estan cridats a escollir la composició del Congrés dels Diputats i del Senat. Les 85 meses electorals, situades a 25 col·legis de Rubí, s’han obert puntuals a les 9 h. La jornada està transcorrent amb total normalitat, sense incidències remarcables.

El detall de participació per meses, seccions i districtes es pot consultar i descarregar a www.rubi.cat/eleccions. En aquest mateix apartat, a partir de les 20 h, es donaran a conèixer les dades definitives de participació i l’evolució de l’escrutini de vots.