Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova programació de l’Ateneu aposta per una cultura segura El proper dilluns 14 de setembre, s’obriran les inscripcions per a les activitats que organitza l’equipament municipal aquesta tardor https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La nova programació de l’Ateneu aposta per una cultura segura

El proper dilluns 14 de setembre, s’obriran les inscripcions per a les activitats que organitza l’equipament municipal aquesta tardor

L’actor i clown Inda Pereda oferirà un taller de teatre gestual (foto: www.indapereda.com).
L’actor i clown Inda Pereda oferirà un taller de teatre gestual (foto: www.indapereda.com)

Les inscripcions per a les noves activitats de l’Ateneu Municipal s’obriran el proper dilluns 14 de setembre. L’equipament cultural recupera la programació totalment presencial després d’uns mesos en què ha calgut apostar per nous formats virtuals per prevenir els contagis de Covid-19. Per fer-ho possible, s’han extremat totes les mesures de seguretat i higiene, que inclouen: desinfecció diària de tots els espais, disponibilitat de gel hidroalcohòlic a l’entrada, reducció de l’aforament, disposició dels seients en funció de les distàncies requerides, trasllat dels cursos i tallers a sales més grans, accés i desallotjament de les activitats de manera esglaonada i sota el control del personal, i establiment de diferents accessos i sortides quan sigui necessari. A més, les persones usuàries hauran de respectar totes les mesures individuals pertinents: ús de la mascareta, manteniment de la distància interpersonal, arribada amb antel·lació per garantir l’accés esglaonat, inscripció prèvia, presentació d’una declaració responsable i no assistència en cas de presentar símptomes de Covid-19 o haver estat en contacte amb algú que els pateix.

La ciutadania interessada a assistir a les activitats programades s’hi pot apuntar dilluns a partir de les 10 h al web https://cursos.ajuntamentrubi.cat. En el cas de les propostes familiars, les inscripcions s’obriran un mes abans de l’activitat.

Cultura segura per a tothom
La nova programació de l’Ateneu recupera alguns dels seus cicles habituals ja en format presencial. En l’apartat de formació, els rubinencs i rubinenques podran assistir a un curs d’art i pensament del món modern dedicat a la modernitat i el modernisme, al curs d’escriptura creativa Un món per descobrir, a un taller de teatre gestual impartit per l’actor i clown Inda Pereda, a la proposta Una panoràmica per la història del cinema: la fascinació per les imatges en moviment i a un curs d’iniciació a la fotografia digital. La salut també serà objecte de diverses propostes formatives: un curs de farmaciola i cosmètica natural, i un sobre el mètode d’aprenentatge orgànic Feldenkreis.

Les activitats familiars seran l’altre eix important de la programació de tardor de l’Ateneu. Catàrtic tornarà a impartir diversos tallers d’art i creativitat per als més petits: Experimentem amb el frottage (3 d’octubre), Baldufes òptiques (7 de novembre) i Llibre animat o flipbook (9 de gener).

A més, s’han programat diversos espectacles de teatre familiar. Arrencaran el 26 de setembre amb el petit festival L’Ateneu ple de titelles, que commemorarà el 25è aniversari de La Xarxa, i seguiran amb Les ombres que conten contes (2 d’octubre), Llegendes de bèsties i valentes (24 d’octubre) i No tinc por (28 de novembre). Els més petits també podran gaudir de la proposta musical El Carnaval dels animals (17 d’octubre).

Pel que fa a les conferències i seminaris, el públic de l’Ateneu podrà retrobar-se aquesta tardor amb el cicle Personatges de la història de Rubí d’Eduard Puigventós. També tornaran les sessions sobre literatura dirigides per Marina Porras, aquest cop sota el títol Literatura al voltant de nou escriptores. El món escrit per elles. A més, Wenceslao Galán coordinarà un club de lectura de filosofia contemporània.

L’Ateneu serà novament la seu del cicle El Documental del Mes. Es projectaran les pel·lícules Honeyland (25 de setembre), MARWA. Petita i valenta (30 d’octubre), Robots. Les històries d’amor del futur (30 de novembre) i Overseas (18 de desembre).

Música i teatre
Aquesta tardor, l’Ateneu tornarà a dedicar una part important de la seva programació a la música. No hi faltaran els cicles divulgatius Camps de cotó 2.0, Vespres de jazz i lletres, Conta’m una òpera i Sala Clàssica. Però, a més, l’equipament serà l’escenari de les 19es Jornades de Jazz de Rubí (11-13 de setembre) i del 8è Cicle de Jazz.

El teatre també hi serà present amb els espectacles Dia 016 (11 de setembre) i El mèdium (26 de novembre), un xou de lectura dramatitzada dels poemes de Joan Perucho que commemorarà l’any dedicat a l’autor.