Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova fisonomia de l’illa de vianants ja s’intueix als carrers que envolten el Mercat L’Ajuntament està enllestint els treballs en aquest punt, que han permès dotar diversos carrers de plataforma única i millorar la il·luminació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La nova fisonomia de l’illa de vianants ja s’intueix als carrers que envolten el Mercat

L’Ajuntament està enllestint els treballs en aquest punt, que han permès dotar diversos carrers de plataforma única i millorar la il·luminació

Les obres al carrer Magí Raméntol estan pràcticament enllestides.
Les obres al carrer Magí Raméntol estan pràcticament enllestides

Les obres d’adequació de l’illa de vianants corresponents als carrers de l’entorn del Mercat estan encarant la recta final. El proper dilluns, l’Ajuntament durà a terme els treballs d’asfaltatge a la confluència entre els carrers Llobateras i Federico García Lorca, mentre que el dilluns 25 serà el torn de la cruïlla entre Cal Gerrer, Torrent de l’Alba i Magí Raméntol. Aquestes tasques comportaran talls de trànsit, que és previst que s’allarguin una jornada en el primer cas i un parell de dies en el segon. 

El projecte dut a terme a la plaça Onze de Setembre ha consistit a crear plataforma única i renovar l’enllumenat. A l’espai central de la plaça s’ha eliminat un parterre per facilitar la circulació amb el carrer Llobateras i, en els propers dies, se solidificarà el sauló de l’espai central. Les obres d’arranjament de la confluència entre els carrers Llobateras i Federico García Lorca, que es realitzaran dilluns, permetran crea un pas elevat a la cruïlla i asfaltar-la. Mentre s’executin aquestes tasques, que és previst que estiguin enllestides en aproximadament 8 hores, es tallarà el trànsit en aquest punt. Els vehicles que utilitzin l’aparcament de l’Onze de Setembre hauran d’entrar i sortir pel carrer García Lorca, direcció Magí Raméntol.

D’altra banda, en el marc de la remodelació del carrer Torrent de l’Alba, s’han ampliat les voreres per millorar l’accessibilitat, s’ha creat una nova xarxa d’embornals i s’ha millorat la il·luminació. Una de les darreres actuacions d’aquest projecte és l’adequació i l'asfaltatge de la cruïlla entre els carrers Cal Gerrer i Magí Raméntol, que s'iniciarà el dilluns 25. Mentre es duguin a terme aquestes tasques, amb una durada prevista d'un dia, el veïnat del carrer Cal Gerrer haurà d’accedir als seus aparcaments entrant i sortint pel carrer Llobateras; i els del carrer Magí Raméntol, ho hauran de fer per Magallanes.

En aquesta zona propera al Mercat també s’ha actuat al carrer Magí Raméntol, on s’ha creat plataforma única al tram entre la pl. Onze de Setembre i el c. Cal Gerrer, s’ha renovat l’arbrat i la xarxa d'il·luminació i s’han habilitat zones d’estar per als vianants. 

Per últim, a la plaça Bonaventura Josa s’hi està ubicant un nou parc accessible, en un espai d’uns 2.900 m2 en un únic nivell, amb elements que permetran el joc inclusiu i l’accessibilitat universal.