Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La mostra de grafiti i art urbà Full Colors arrela a la ciutat En la seva segona edició, l’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de Petados Crew ha incrementat tant el nombre d’artistes participants com el públic assistent https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La mostra de grafiti i art urbà Full Colors arrela a la ciutat

En la seva segona edició, l’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de Petados Crew ha incrementat tant el nombre d’artistes participants com el públic assistent

L’alcaldessa i el regidor de Cultura, amb alguns dels grafiters participants (foto: Cesar Font).
L’alcaldessa i el regidor de Cultura, amb alguns dels grafiters participants (foto: Cesar Font)

La plaça de Josep Tarradellas ofereix des d’aquest cap de setmana un aspecte renovat gràcies a la mostra de grafiti i art urbà Full Colors. La segona edició d’aquest esdeveniment, organitzat per Rubí Jove amb la col·laboració de l’entitat Petados Crew, ha comptat amb la participació de més d’una trentena d’artistes de primer nivell, que han unit forces i creativitat per pintar els murs d’aquest espai ubicat al barri de La Serreta.

Enguany el festival ha gaudit d’una major repercussió, amb més presència d’autors i autores provinents d’arreu de l’estat i un increment en el nombre de visitants, entre els quals hi havia alguns instragramers i aficionats al grafiti interessats a documentar aquesta mostra d’art efímer. La proposta també s’ha consolidat entre el veïnat de la zona, que un any més ha rebut molt positivament la intervenció dels grafiters. “El Full Colors s’ha evidenciat com una excel·lent iniciativa capaç de combinar l’art urbà amb l’acció comunitària, gràcies a un complet programa d’activitats adreçat a tota la ciutadania, tant aficionats al grafiti com al veïnat de la zona. Aquest festival ens convida a mirar Rubí amb ulls de jove, treure’ns prejudicis i omplir la ciutat de colors”, ha manifestat l’alcaldessa, Ana María Martínez, que ha visitat la mostra acompanyada del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez.

Des de l’entitat Petados Crew també s’ha destacat la creixent acceptació d’un festival que pren com a model altres esdeveniments d’art urbà que se celebren a Europa. Segons ha explicat el col·lectiu local, enguany s’ha treballat de manera ambiciosa per millorar la proposta, amb especial atenció al fet que els grafiters convidats hi treballessin a gust.

Tres dies plens d’activitats
El Full Colors va arrencar el passat dijous amb una taula rodona sobre l’evolució del grafiti a les ciutats que va tenir lloc a la plaça de la Nova Estació, a mode de presentació del festival. Durant tot el cap de setmana, l’atenció s’ha centrat a la plaça de Josep Tarradellas, on els artistes participants han treballat de manera col·laborativa per pintar els murs d’aquest espai. Aquesta intervenció artística s’ha acompanyat de diverses activitats que han inclòs tallers infantils, exhibicions de ball i les actuacions de L’Arenga, Zeta DJ, Señor Chen, Godac DJ i els discjoqueis de La SoniK.

El Full Colors s’emmarca en el projecte Street Art, sorgit en el si de la Taula d’oci i cultura juvenil. A través d’aquesta iniciativa, es vol canviar la fesomia de la ciutat mitjançant intervencions artístiques de qualitat, facilitant als creadors tot un seguit de parets de titularitat municipal i/o privada on fer realitat els seus projectes.