Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La llum de Sorolla omple l’Antiga Estació de la mà del taller d’Anna Tamayo L’exposició “Joaquín Sorolla o la poesia de la llum”, inspirada en l’obra del cèlebre pintor valencià, es podrà visitar gratuïtament fins al 24 de setembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La llum de Sorolla omple l’Antiga Estació de la mà del taller d’Anna Tamayo

L’exposició “Joaquín Sorolla o la poesia de la llum”, inspirada en l’obra del cèlebre pintor valencià, es podrà visitar gratuïtament fins al 24 de setembre

Els quadres exposats reflecteixen l’estil lluminós de Sorolla (foto: Localpres).
Els quadres exposats reflecteixen l’estil lluminós de Sorolla (foto: Localpres)

L’Espai Expositiu Antiga Estació ha inaugurat aquest dijous la mostra Joaquín Sorolla o la poesia de la llum, a càrrec del taller d’Anna Tamayo. L’exposició, que es podrà visitar fins al 24 de setembre, reuneix tot un seguit de pintures inspirades en l’obra de l’artista valencià, un dels màxims exponents del postimpressionisme a Espanya.

Les alumnes del taller d’Anna Tamayo reten homenatge a Joaquín Sorolla recreant les temàtiques dels seus quadres ─especialment jardins i escenes marineres─ i la seva pinzellada característica. L’autèntica protagonista d’aquesta col·lectiva, però, és la llum, sovint imaginada pel pintor valencià amb l’objectiu de dotar de vida i bellesa espais i fets quotidians.

La mostra Joaquín Sorolla o la poesia de la llum s’ha inaugurat aquest dijous amb la presència de la pintora rubinenca Anna Tamayo i les alumnes del seu estudi. L’artista ha expressat la seva satisfacció per l’oportunitat d’exposar en un equipament municipal i ha avançat que la intenció és repetir l’experiència de cara a l’any vinent al voltant d’algun altre creador.

De la seva banda, el director del Museu Municipal Castell (MMUC), Joan Gallisà, ha recordat el paper de l’Antiga Estació com a subseu especialment destinada al teixit associatiu i als artistes emergents.

A la recerca de la llum
Nascut a València el 1863, Joaquín Sorolla va començar a pintar a l’aire lliure animat per un dels seus professors. Durant la seva joventut, el pintor va viatjar a Roma i París, on va entrar en contacte amb el naturalisme. El 1887 es va instal·lar a la ciutat d’Asís i allà va començar a fer escenes d’ambient valencià, donant inici al seu característic costumisme.

El 1889, Sorolla va descobrir a l’Exposició Universal de París els pintors nòrdics i el seu tractament de la llum, a partir del qual va construir el seu propi estil. Els ambients mariners i el realisme social van incorporar-se a la seva obra, que cada cop va donar més protagonisme a la llum. A partir d’aquest moment, Sorolla no va deixar d’experimentar per captar-la de la millor manera possible.

Joaquín Sorolla o la poesia de la llum es podrà veure a l’Espai Expositiu Antiga Estació fins al 24 de setembre, de dilluns a divendres de 10 a 13.30 h i de 16.45 a 20.15 h, i els dissabtes de 10 a 13.30 h. Els diumenges i festius, l’equipament roman tancat.

Imatges relacionades

Anna Tamayo (foto: Localpres)
Anna Tamayo (foto: Localpres)
Artistes del taller d'Anna Tamayo (foto: Localpres)
Artistes del taller d'Anna Tamayo (foto: Localpres)