Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La història i la vida veïnal de Ca n'Oriol queden recollides en un llibre La publicació es presentarà aquest dijous al vespre en el marc d'una festa ciutadana a la plaça de Ca n'Oriol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La història i la vida veïnal de Ca n'Oriol queden recollides en un llibre

La publicació es presentarà aquest dijous al vespre en el marc d'una festa ciutadana a la plaça de Ca n'Oriol

El llibre recull testimonis dels habitants de Ca n'Oriol.
El llibre recull testimonis dels habitants de Ca n'Oriol

Els veïns i veïnes de Ca n'Oriol estan convocats aquest dijous a les 21 h a la presentació del llibre El barri de Ca n'Oriol. Una història oral, un treball editat per l'Ajuntament de Rubí que repassa l'evolució d'aquesta zona de la ciutat i dels seus habitants. A través d'entrevistes i nombrós material gràfic, la publicació s'endinsa en l'apassionant història d'un dels barris amb més personalitat de Rubí.

La presentació de llibre tindrà lloc a la plaça de Ca n'Oriol en el marc d'una festa ciutadana presidida per l'alcaldessa, Ana María Martínez. La vetllada s'iniciarà amb l'actuació musical del grup rubinenc The Ewan's, que donarà pas al discurs de la primera edil. A continuació, els assistents podran gaudir de la xerrada Una mirada de passat i de futur del barri, a càrrec de persones del barri de diferents edats, i es projectarà un bibliotràiler del llibre.

Sobre les 22 h, l'alcaldessa clourà l'acte fent el lliurament simbòlic de la publicació als presidents de les tres associacions veïnals del barri i es donarà pas a un refrigeri.

Durant l'acte, es repartiran exemplars d'El barri de Ca n'Oriol. Una història oral entre les persones assistents.

Història de Rubí
Amb l'edició d'aquest llibre, es culmina un treball col·lectiu que té per objectiu  donar a conèixer la forta personalitat del barri de Ca n'Oriol, determinada pels anys de reivindicació veïnal, la solidaritat entre els seus habitants i el seu profund sentiment de pertinença.

El barri de Ca n'Oriol. Una història oral forma part d’una col·lecció de llibres que es va iniciar el 2006 amb la publicació de la història i la vida veïnal d’El Pinar i que va continuar el 2010 amb un segon volum dedicat al barri de Les Torres-Rubí 2000.