Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La formació i l’oci centren la programació de l’Estiu Jove Les propostes d’estiu adreçades a persones joves entre 12 i 29 anys també inclouen esdeveniments anuals com els Premis Fora de Pla i l'Infest https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La formació i l’oci centren la programació de l’Estiu Jove

Les propostes d’estiu adreçades a persones joves entre 12 i 29 anys també inclouen esdeveniments anuals com els Premis Fora de Pla i l'Infest

Fest on jove a la plaça Salvador Allende l’any passat (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Fest on jove a la plaça Salvador Allende l’any passat (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

La programació d’estiu de l’Espai Jove Torre Bassas gira al voltant de la formació i l’oci. Amb les propostes de formació, les persones joves poden adquirir aprenentatges i habilitats útils per la inserció laboral. Així, durant el mes de juliol, s’ofereix un curs de premonitors/es d’iniciació al monitoratge d'activitats de lleure, per joves de 15 a 17 anys;  el mòdul A de Llengua de Signes Catalana, per a persones de 18 a 29 anys; un curs de monitor/a d'activitats de lleure infantil i juvenil, per a persones de 18 a 29 anys; un curs de vetllador/a escolar per atendre l'alumnat amb necessitats educatives especials, per a majors d'edat;  i una formació de manipulador/a d'aliments, per a majors de 16 anys. Les inscripcions es poden formalitzar entre el 16 i el 22 de juny a través de www.rubijove.cat. Un cop completades amb èxit, l’alumnat rebrà un certificat d'aprofitament. La certificació del curs de monitor/a de lleure s'obtindrà després de realitzar les hores de pràctiques.  

Quant a l'oci, el mes de juliol començarà amb els Premis Fora de Pla, el 6 de juliol, i l'Infest, el 7 i 8 de juliol. Rubí Jove Expressa!, convida les persones joves a expressar-se artísticament els dies 7 i 14 de juliol, a diferents places i pistes poliesportives a través de la tècnica de la pintura. El Teatre a la fresca, el 12 de juliol a la plaça Figueres, aplegarà grups de joves de diferents instituts i de l'espai jove, que representaran les obres que han anat assajant durant tot l'any. Els i les joves més gamers i els amants dels jocs d'habilitats tindran l'oportunitat de participar en un Torneig de 3 vs 3, una partida de Joc de Rol i  l'Scape room: Àrea restringida. Per jugar l’scape room cal insciure’s de manera individual o en grup de màxim 8 persones, i es realitzarà durant dos dies a l'Espai Jove Torre Bassas els dies 18 i 19 de juliol.

Rubí Jove manté també a l’estiu les competicions esportives que s’han desenvolupat durant el curs: bàsquet, ping-pong i disc golf, una pràctica que promou la punteria i precisió. Com a novetat, s’incorpora a l’oferta esportiva el bàdminton. Completa les propostes al voltant de l’esport, una xerrada sobre com fer bivac el 6 de juliol.    La programació d’estiu també proposa espais de reflexió per fomentar el benestar físic i la salut mental de les persones jove. Per fer-ho s’han programat dues propostes dinamitzades per dues conegudes influencers activistes de l'autoestima i el respecte cap al propi cos. El 10 de juliol, a L'Ateneu, la Mar Armengol, coneguda com @_pelillosalamar_ , farà un taller de body painting; i el 29 de setembre al Teatre Municipal La Sala, l’activista i actriu Mara Jiménez, @croquetamente__, oferirà una xerrada sobre el bullying, les xarxes socials, els trastorns de la conducta alimentària i la grassofòbia per a persones entre 12 a 29 anys (reserva gratuïta d’entrades a rubijove.cat).

El mes de setembre inclou una Batalla de galls el dia 16 (free style de hip hop) a la plaça Pep Rovira, i la cloenda de la programació d’estiu el 30 de setembre amb el K-J Fest, un esdeveniment otaku que es durà a terme al Celler amb la participació activa del jovent vinculat als col·lectius Urbe, Rubi Manji, K-pop i Geoli Crew.

Tallers

Els tallers de l’estiu jove tornen en horari de matí el mes de juliol  cada dilluns, dimarts i dimecres d'11 a 12.30 h a l'EJ Torre Bassas i a la plaça de Ca n' Oriol. Els i les joves podran aprendre treballs manuals com la ceràmica, l’enquadernació, el macramé o la creació de malabars, entre d’altres.

Al setembre,  tornaran els tallers setmanals amb novetats: Construcció d'una estructura de màquina arcade pel teu dispositiu, a càrrec de l'Escola d'art i disseny edRa; taller de dibuix d'Urban Sketching; taller de la creació d'un Curtmetratge (guió, gravació i producció), taller d'aprendre o millorar la tècnica del Dibuix digital (amb tauleta) i taller de Creació d'un videojoc.

Objectius de Desenvolupament sostenible