Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Font del Ferro obrirà les seves portes a la ciutadania aquest dissabte Entre les 10 i les 15 h, les persones visitants podran conèixer l’activitat social, laboral i productiva del Centre Especial de Treball, que enguany commemora el seu 25è aniversari https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Font del Ferro obrirà les seves portes a la ciutadania aquest dissabte

Entre les 10 i les 15 h, les persones visitants podran conèixer l’activitat social, laboral i productiva del Centre Especial de Treball, que enguany commemora el seu 25è aniversari

La jornada de portes obertes permetrà conèixer la producció de la Font del Ferro (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La jornada de portes obertes permetrà conèixer la producció de la Font del Ferro (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La societat municipal Font del Ferro celebrarà aquest dissabte 27 d’abril una jornada de portes obertes amb l’objectiu de donar a conèixer la seva activitat social, laboral i productiva. L’esdeveniment coincideix enguany amb la commemoració del 25è aniversari del Centre Especial de Treball (CET), que actualment dona feina a una quinzena de persones amb diversitat intel·lectual.

Entre les 10 i les 15 h, la ciutadania podrà visitar el viver, comprar les plantes que s’hi cultiven i gaudir de diverses propostes lúdiques a càrrec d’entitats i col·lectius de la ciutat. Així, s’ha previst un taller d'esqueixos, actuacions musicals i exhibicions de la Colla de Castellers de Rubí, l’alumnat de l’Escola Regina Carmeli (zumba), l’Associació de Veïns de Ca n’Oriol (sevillanes i country) i l’Acadèmia de Ritmes Llatins Moisés de Rubí (salsa i bachata). Aquestes activitats conviuran amb estands informatius dels Serveis d’Atenció Diürna, que exposaran i vendran productes artesanals; del CET Forestal i de Zones Verdes, que mostrarà maquinària i informarà sobre els serveis que ofereix; i de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional, a banda d’una exposició fotogràfica commemorativa dels 25 anys d’història del CET.

La jornada es tancarà amb les intervencions de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i dels treballadors i responsables del Centre Especial de Treball, la plantada simbòlica d’un arbre i un tastet de fideuà.

25 anys del CET
La Font del Ferro va iniciar la seva activitat el 1986 i uns any més tard, el 1994, se’n va crear el Centre Especial de Treball, amb la contractació de les quatre primeres persones. El 2016, el CET va sumar una nova línia productiva i va ampliar fins a deu els seus treballadors i treballadores. Actualment, aquesta xifra ja se situa en una quinzena de persones, oferint un balanç total de 20 contractats/des al llarg d’aquests 25 anys.

La plantilla del CET està formada en jardineria i altres matèries que la fan competent dins el sector. A més, destaca per tenir una gran implicació en la vida social de Rubí, com ho demostra la seva participació a diversos esdeveniments ciutadans, l’activitat formativa que desenvolupa en col·laboració amb els instituts o la tasca d’aproximació professional adreçada a l’alumnat del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol.