Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Font del Ferro obrirà les portes a tota la ciutadania el proper 15 d’abril De 10 a 15 h, les persones visitants podran conèixer les instal·lacions i les activitats que es fan al viver, així com gaudir de diverses activitats lúdiques https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Font del Ferro obrirà les portes a tota la ciutadania el proper 15 d’abril

De 10 a 15 h, les persones visitants podran conèixer les instal·lacions i les activitats que es fan al viver, així com gaudir de diverses activitats lúdiques

La Font del Ferro, durant la jornada de portes obertes de 2017 (foto: Localpres).
La Font del Ferro, durant la jornada de portes obertes de 2017 (foto: Localpres)

La societat municipal Font del Ferro celebrarà el proper diumenge 15 d’abril una jornada de portes obertes amb l’objectiu de donar a conèixer la seva activitat social, laboral i productiva. Entre les 10 i les 15 h, la ciutadania podrà visitar el viver, comprar plantes i gaudir de diverses propostes lúdiques i divulgatives.

Un any més, seran els propis treballadors i treballadores de la Font del Ferro els que guiaran els rubinencs i rubinenques durant la seva estada a la finca. D’aquesta manera, les persones visitants podran conèixer de primera ma la tasca que s’hi desenvolupa, quin tipus de plantes s’hi cultiven, accedir a les darreres novetats de producció i, fins i tot, participar en un taller de sembra de planta aromàtica. Durant la jornada de portes obertes també es podrà gaudir d’actuacions, d’un pica-pica i de l’obsequi d’una planta de producció pròpia ─fins a exhaurir existències─.

Amb aquesta activitat anual, que ja s’ha convertit en una tradició, la Font del Ferro vol donar-se a conèixer com una empresa competitiva on les persones professionals i els particulars poden adquirir plantes de qualitat a un bon preu. La jornada també té com a finalitat difondre la important tasca d’inclusió social que desenvolupa aquesta societat, oferint formació i treball a persones amb diversitat intel·lectual, així com altres serveis relacionats amb aquest col·lectiu. És el cas de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional, que disposarà d’un estand informatiu al recinte on les persones visitants podran fer les seves consultes i endur-se un exemplar del catàleg de serveis sobre diversitat funcional de Rubí.

La Font del Ferro és una peça clau dins les polítiques d’atenció a la diversitat funcional que venim desplegant durant aquest mandat. Per a l’Ajuntament, és imprescindible acostar aquest recurs a la ciutadania i demostrar la seva rendibilitat tant social com econòmica”, ha dit la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, tot animant els rubinencs i rubinenques a participar de la jornada del 15 d’abril. 

Més de 30 anys al servei de la inclusió
El projecte de la Font del Ferro va néixer l’any 1986 arran de les demandes d'un grup de familiars de persones amb discapacitat intel·lectual. L’activitat inicial de la Font del Ferro era l’horticultura, que posteriorment es va reorientar cap al viverisme. Actualment la Font del Ferro compta amb un total de nou treballadors al CET viver i de quatre al CET forestal. D’altra banda, compta amb un Servei d’Atenció Diürna amb un total de 22 usuaris, que engloba el Servei Ocupacional d’Inserció dirigit a persones que s’estan formant per accedir al món laboral i el Servei de Teràpia Ocupacional. L’objectiu final d’aquests serveis és donar suport a les persones amb diversitat intel·lectual perquè es puguin desenvolupar de la manera més autònoma possible.

Aquest any 2018, l’Ajuntament de Rubí continua apostant per la Font del Ferro donant continuïtat al Pla d’atenció a les persones amb diversitat funcional i a un Pla estratègic que el 2017 va permetre la contractació de dues persones procedents del Servei Ocupacional d’Inserció.

La Font del Ferro continua tenint com a objectiu augmentar la seva activitat productiva per tal de poder oferir més contractes laborals i poder diversificar la seva tasca.