Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Font del Ferro celebra la primavera amb la seva jornada anual de portes obertes El proper diumenge 16 d’abril, la societat municipal dedicada a la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual convida la ciutadania a comprar els seus productes i conèixer la seva tasca social https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Font del Ferro celebra la primavera amb la seva jornada anual de portes obertes

El proper diumenge 16 d’abril, la societat municipal dedicada a la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual convida la ciutadania a comprar els seus productes i conèixer la seva tasca social

Els i les visitants podran adquirir les plantes que es produeixen a la finca (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Els i les visitants podran adquirir les plantes que es produeixen a la finca (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La societat municipal Font del Ferro celebrarà el proper diumenge 16 d’abril la seva jornada anual de portes obertes. Sota el lema Omple’t de primavera, la plantilla del Centre Especial de Treball (CET) i les persones usuàries dels Serveis d’Atenció Diürna conviden la ciutadania a conèixer l’activitat social, laboral i productiva de la finca, dedicada a la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Entre les 10 i les 14.30 h, els i les assistents podran visitar el viver, comprar les plantes que s’hi cultiven i gaudir de diverses propostes lúdiques, entre les quals hi haurà demostracions del grup de batuka de l’Associació de Veïns de Ca n’Oriol i dels Castellers de Rubí, l’actuació de l’Orquestra Divermusic i una exhibició de teràpia amb gossos a càrrec de l’Associació DAUS Vallès. A més, les persones usuàries dels Serveis d’Atenció Diürna aprofitaran la jornada de portes obertes per vendre els objectes d’artesania que elaboren i donaran a conèixer altres activitats que realitzen a la finca, i hi haurà un servei de bar a càrrec del Club Esportiu Horitzó.

La Font del Ferro va iniciar la seva activitat el 1986 i uns any més tard, el 1994, se’n va crear el Centre Especial de Treball, amb la contractació de les quatre primeres persones. Actualment, l’empresa ocupa 32 homes i dones amb discapacitat, dels quals 19 treballen a la divisió de zones verdes i forestal, 11 al viver i 2 al servei de distribució d’última milla (DUM), encarregat del repartiment de les compres en línia del Mercat a casa. Aquests treballadors i treballadores tenen en suport de vuit monitors.

En aquests moments, el CET de zones verdes i forestal s’ocupa del manteniment d’urbanitzacions, polígons d’activitat econòmica, zones enjardinades i, com a novetat, de la senyalització dels itineraris naturals.

Pel que fa als Serveis d’Atenció Diürna, orientats a facilitar la màxima autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual, compten amb 27 usuaris i usuàries. El Servei Ocupacional d’Inserció (SIO) en té 9; i el Servei de Teràpia Ocupacional, 18.

Objectius de Desenvolupament sostenible