Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Font del Ferro assumeix el manteniment dels espais verds de totes les urbanitzacions Un nou equip de l'empresa municipal ha començat a treballar recentment a les urbanitzacions del nord de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Font del Ferro assumeix el manteniment dels espais verds de totes les urbanitzacions

Un nou equip de l'empresa municipal ha començat a treballar recentment a les urbanitzacions del nord de la ciutat

L'equip de la Font del Ferro, fent tasques de manteniment a Can Solà (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'equip de la Font del Ferro, fent tasques de manteniment a Can Solà (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El Centre Especial de Treball (CET) Forestal i de Zones Verdes de la Font del Ferro ha assumit recentment el manteniment dels espais verds de totes les urbanitzacions de la ciutat. Des del desembre de 2019, treballadors i treballadores de l'empresa municipal, dedicada a la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, ja realitzaven aquestes funcions a Els Avets, La Perla, Ximelis, Can Serrafossà i Can Vallhonrat. Ara, han ampliat el seu camp d'acció a les zones residencials situades al nord del municipi.

Les brigades destinades a les urbanitzacions s'ocupen del desbrossament de voreres, escocells i rigoles, marges a tocar de les voreres a tot el sòl municipal, passos entre carrers a les urbanitzacions del sud, i entorn de parades d'autobús i de contenidors. A més, s'encarreguen de netejar d'impropis els espais desbrossats. En principi, aquestes tasques es programen amb una periodicitat de tres cops l'any, tot i que la freqüència pot canviar segons la climatologia.

Els equips de la Font del Ferro actuen per encàrrec de l'Ajuntament. Tal com ha destacat Miguel Ángel Romero Alcalde, regidor de Manteniment d'Urbanitzacions, "la seva feina ens permet abordar amb garanties una de les prioritats que ens havíem marcat per a aquest mandat: el reforç del manteniment a les urbanitzacions. L'experiència a les urbanitzacions sud ha estat bona i, per aquest motiu, ara l'hem ampliat a tota la resta".

El CET Forestal i de Zones Verdes es va crear el 2016 amb l’objectiu de diversificar l’activitat de la societat municipal Font del Ferro i incrementar les possibilitats de contractació de les persones amb discapacitat intel·lectual del municipi. Amb la recent ampliació de tasques a les urbanitzacions, l'equip ha hagut de contractar nous treballadors i treballadores, sumant actualment un total de 13 peons i cinc monitors.

Aquesta divisió de la Font del Ferro va començar ocupant-se del manteniment de les jardineres del centre de la ciutat i d'algunes zones enjardinades, tant públiques com privades, així com també de la neteja d'alguns espais forestals. El 2018, l'empresa va ser reconeguda com a mitjà propi personificat de l'Ajuntament, fet que es va traduir en un increment dels encàrrecs municipals. L'any 2019 va ser un moment de consolidació per a la brigada, que va assumir el manteniment dels polígons d'activitat empresarial i de les urbanitzacions sud. L'any passat, malgrat la situació de pandèmia, l'equip va seguir creixent i va ampliar de manera exponencial les actuacions a les urbanitzacions. Entre aquestes, destaquen els treballs a Can Matarí, on els treballadors i treballadores de la Font del Ferro van intervenir en el manteniment de la zona de la font de Can Moritz i de l'espai verd de lleure, plantant-hi ametllers i plantes aromàtiques i eliminant arbres i plantes d'espècies invasores.

Per a Yolanda Ferrer Polo, regidora de Programes Sectorials, "és una gran satisfacció constatar el creixement progressiu de l'activitat de la Font del Ferro. La diversificació de tasques que ha viscut en els darrers anys demostra que és una eina útil per a la integració de les persones amb discapacitat. Alhora, la creació de noves divisions que treballen fora de la finca també ens ajuda a donar-los visibilitat i a demostrar que són un actiu més de la nostra ciutat".