Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira del Vi portarà a Rubí els millors vins de Catalunya La proposta que organitza l’Ajuntament de Rubí amb la col·laboració de Vadevi.cat, Bodegues Rosàs i el Mercat Municipal torna al Celler l’últim cap de setmana d’octubre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Fira del Vi portarà a Rubí els millors vins de Catalunya

La proposta que organitza l’Ajuntament de Rubí amb la col·laboració de Vadevi.cat, Bodegues Rosàs i el Mercat Municipal torna al Celler l’últim cap de setmana d’octubre

 L'any passat, més de 10.000 persones van visitar la Fira del Vi del Celler (foto: Localpres).
L'any passat, més de 10.000 persones van visitar la Fira del Vi del Celler (foto: Localpres)

Els millors vins de Catalunya, aquells que han estat distingits amb els premis Vinari d’aquest 2016, es podran tastar, per primer cop en un esdeveniment col·lectiu, a la Fira del Vi de Rubí que tindrà lloc l’últim cap de setmana d’octubre. Per quart any consecutiu, l’antic Celler Cooperatiu acollirà la mostra de vins dissabte 29 d’octubre d’11 a 24 h i diumenge d’11 a 16 h. Fins a una hora abans de tancar la fira, els vins es podran acompanyar de les tapes gastronòmiques del Mercat Municipal. La proposta organitzada per l’Ajuntament de Rubí amb la col·laboració de Vadevi.cat, Bodegues Rosàs i el Mercat, creix cada any. Durant l’edició del 2015, es van vendre més de 10.000 tiquets de tast ─al voltant d’un miler per cada celler participant─ i els paradistes van servir més de 8.500 tapes. “Hem consolidat una relació de cooperació molt interessant amb Vadevi: el Celler de Rubí és l’espai del darrer tast a cegues dels premis Vinari i, un cop els guardons s’han entregat, els millor vins de Catalunya tornen al nostre Celler. La Fira del Vi  ja és una cita vinícola de referència a la ciutat i al país”, diu Rafael Güeto, tinent d’alcalde de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Rubí.

La Fira proposa també tallers de tast a càrrec de Vadevi.cat tant dissabte com diumenge a les 13 h. L’establiment local Bodegues Rosàs oferirà també un tast a cegues, dissabte a les 19 h, guiat pel rubinenc Marià Rosàs. Tots els tastos requereixen d’inscripció prèvia que es podrà formalitzar a partir de dilluns 24 al Punt d’Informació de l’Antiga Estació o bé, durant Fira, al punt de venda de tiquets.

La música en directe tornarà a formar part indispensable de la Fira del Vi. Dissabte a les 13 h, pujarà a l’escenari del Celler el Pau Solsona Quartet amb la seva proposta jazzística; a  les 20 h, serà el torn del grup Funktomaka i la nit es clourà amb l’actuació de la banda The Killing Hits a partir de les 22 h. Diumenge hi ha previstes dues actuacions musicals per l’hora del vermut en col·laboració amb l’Associació Blues Rubí: els Muddy Wine actuaran a les 12 h i els Atomic Swing Five a les 13.30 h.

La 4a Fira del Vi torna a pensar també en els nens i nenes: hi haurà tallers i espectacles infantils, dissabte 29 entre les 11 i les 14 h i diumenge 30 entre les 11 i les 15 h.