Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de Sant Galderic suma 24 edicions d’èxit Com a mínim quatre establiments han venut més de 1.800 platets amb motiu de la ruta ‘De tapes per la fira’ https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Fira de Sant Galderic suma 24 edicions d’èxit

Com a mínim quatre establiments han venut més de 1.800 platets amb motiu de la ruta ‘De tapes per la fira’

El carrer Xercavins és un dels espais dedicats a l’art (foto: Cesar Font).
El carrer Xercavins és un dels espais dedicats a l’art (foto: Cesar Font)

L’art i la pagesia, les dues ànimes de Sant Galderic, han tret aquest dissabte els rubinencs al carrer amb motiu de la tradicional Fira de Sant Galderic, que aquest any ha englobat la 24a Fira d’Art i Pagesia, als carrers de Xercavins, Maximí Fornés i Francesc Macià; la 15a Fira Retro Clàssic Rubí a la plaça de Salvador Allende, la 24a Trobada de Puntaires a la plaça de Catalunya i la 1a Trobada d’Urban Sketches que han mostrat els seus dibuixos de la fira a la plaça de Doctor Guardiet. L’èxit de la fira es manté cada any i això és perquè “Sant Galderic forma part de la identitat de la ciutat, dels rubinencs i les rubinenques”, creu l’alcaldessa, Ana María Martínez.

La proposta de l’Associació de Sant Galderic ha comptat de nou amb la complicitat de l’Escola d’Art i Disseny edRa, l’Escola Municipal de Música Pere Burés, la Biblioteca Mestre Martí Tauler i les entitats de la Taula de Cultura Popular i Tradicional que també han format part de la Fira de Sant Galderic organitzant diverses activitats. El 6è recapte de la Taula d'Entitats per a la Inclusió Social ha recollit 935 quilos d'aliments. Martínez ha celebrat “la implicació de les diferents entitats que han preparat activitats durant tot el dia a la plaça Doctor Guardiet i la col·laboració dels equipaments municipals com la biblioteca, edRa i també d’iniciatives com ara La Nuu, que ha emmarcat en la Fira una visita guiada per les obres del festival”.

La setena ruta gastronòmica De tapes per la fira ha tornat a ser un dels principals atractius de la Fira de Sant Galderic. 34 restauradors locals, la xifra més alta de la història de la ruta, han ofert una tapa acompanyada de beguda per només 2,5 euros. Com a mínim quatre dels locals participants han venut més de 1.800 tapes en els deu dies que ha durat la proposta. Un cop comptabilitzades les votacions que s’han fet a través de l’app Rubí Ciutat, es donarà a conèixer quines han estat les tapes millor valorades de l’any i les dades definitives de l’impacte de la ruta pels establiments que hi han participat.