Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de la Terra tindrà lloc aquest dissabte La 9a edició de la Fira proposa un seguit d’activitats que volen fomentar el respecte i la cura del medi ambient https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Fira de la Terra tindrà lloc aquest dissabte

La 9a edició de la Fira proposa un seguit d’activitats que volen fomentar el respecte i la cura del medi ambient

La fira proposa activitats per a totes les edats (Foto: Ajuntament).
La fira proposa activitats per a totes les edats (Foto: Ajuntament)

La Fira de la Terra, que se celebrarà aquest dissabte entre les 10 i les 14 h a les places de Pearson i la Nova Estació, serà el tret de sortida a una setmana plena d’activitats fins el diumenge 30 d’abril, en el marc del Dia de la Terra.

Una de les propostes és el Mercat de la Fira que compta amb més d’una vintena de parades de pagesia, d'artesania i de comerços que ofereixen productes ecològics i de proximitat de la ciutat. Cadascun d’aquests espais proposen un seguit de productes o activitats com participar d’un tast de vins autòctons i ecològics.

A més, la jornada comptarà amb jocs i tallers per a infants, danses i activitats d’horticultura i biodiversitat, de la mà d’entitats com l’Esbart Dansaire de Rubí, Sant Antoni Abat, Sant Galderic, entre d’altres col·lectius rubinencs. Les persones que hi participi podran aprendre a construir el seu propi hotel d’insectes, fer un taller de pintura rupestre, construir nous utensilis amb materials reciclats o relaxar-se en un espai chill-out de lectura amb temàtica mediambiental.

Projectes com Llegim la Riera de Rubí, Rubiclak o la Font del Ferro també participen  a la fira on donaran a conèixer la seva activitat. A més, es podrà fer ús del servei d’intercanvis de La Trocalleria, el punt d’assessorament energètic de Rubí Brilla o la xarxa de compostaires de la ciutat on es lliurarà una mostra de compost a totes les persones que s’hi apropin.

En paral·lel, la Fira de la Terra ofereix una visita guiada al Museu Etnogràfic Vallhonrat i una jornada de neteja del medi natural a l’entorn de Ca n’Oriol i el Torrent dels Alous. Ambdues activitats també formen part de la programació del Dia de la Terra a Rubí.

9a edició de la Fira de la Terra a Rubí

Des de fa ja nou anys, l’Ajuntament de Rubí se suma a la celebració del Dia de la Terra organitzant tot un seguit d’activitats que pretenen reforçar el vincle de la ciutadania amb el seu entorn natural. Enguany, un centenar de persones han col·laborat amb l'organització a l’hora de crear el programa d’activitats, fent possible una celebració que inclou una cuarentena de propostes.

Objectius de Desenvolupament sostenible